zondag 26 juli 2015

Een droom van een dromenvanger in de maak

Dag lieverds daar ben ik weer en ik kom weer wat creaties tonen waar ik aan bezig ben (geweest) en...tsja hoe kan het ook anders...nieuwe Tante Betsy jurkjes :D. Okay tweedehandse ;). 




Ik ben bezig aan een grote dromenvanger, ik heb de kitschige kerst dromenvanger die ik aan het uiterste begin van mijn 365 dagen project maakte gedemonteerd/uit elkaar gehaald...om er een dromenvanger van te maken die veel beter bij me past. 
Hier kun je zien hoe de oude versie was ;). 


Ik heb hem maar twee jaar met Kerst opgehangen en hij hangt inmiddels al jaren op zolder te hangen...
Mijn dromenvanger is nog niet helemaal klaar hoor, er komen nog mooie linten aan te hangen zoals die ik voor Lien maakte en dan nog een leuk plekje zoeken...denkelijk voor het huiskamer raam. Op onze slaapkamer hangen er al twee ;). Zoals je kunt zien had ik eerst een ander kanten kleedje in gespannen...maar dat was niet naar mijn zin...


Deze week was ik ook creatief samen met dochterlief, we maakten samen de jeansteckel af. Ik naaide zijn uhm haar neus met borduurgaren, dochterlief mocht er zelf de ogen opnaaien en ik vond nog iets leuks voor om haar nek, dochter pimpte het met lint. 


Mijn teckel had ik al eerder deze week een neus gegeven en een paar ogen. Ze namen nog even afscheid van elkaar...
Mmm dochterlief gaf ook al toe dat het moeilijk was om afscheid te gaan nemen van deze mooie teckel, ze wilt hem stiekem voor zichzelf houden maar we maakten deze als kadootje voor een kleine meid die twee wordt. Ze zal er vast veel plezier van gaan hebben. En dochterlief zal wel snel weer hierheen komen voor haar eigen ;). 


Oh ja op het werk ben ik ook met eentje bezig, een bestelling, maar dan eentje van kleiner formaat...



Oh ja mijn nieuwe Tante Betsy jurken...tsja soms kan ik mezelf echt niet helpen en kan ik ze gewoonweg niet weerstaan...deze twee leukerds kwamen me tegelijk op mijn pad. De ene oeranje en de andere met allemaal bloemetjesss, die is mijn favoriet...maar met de oeranje ben ik ook blij hoor. 
Ik had nog verwacht dat ik ze smaller moest maken, maat XL uit een oudere collectie, maar ze passen allebei yeahhh!


Ik kocht ook nog een roze met lange mouwen, alleen is deze eigenlijk best wel flink gedragen, maar och het is altijd goed om zoeentje erbij te hebben als ik eens werkzaamheden heb waar ik vies bij wordt en zo kan ik toch leuk gekleed gaan ;). Nog geen foto van mij in de jurk...hoop dat ik die pas over een paar maanden kan delen en in de tussentijd van al mijn Tante Betsy zomerjurkjes kan genieten. Uhm ja de stand staat op 34, voor het geval iemand zich het afvroeg hihihi. 
Ja je bent natuurlijk niet voor niets verslaafd aan Tante Betsy jurkjes...



Warme creatieve groetjes van Susan

zaterdag 18 juli 2015

Tante Betsy jurkjes geluk

Ja lieverds hier is weer een blogpost met wat Tante Betsy jurkjes waar ik vrolijk van word. 
Ik draag dagelijks een Tante Betsy jurkje en heb nu weer twee (of eigenlijk drie) jurkjes extra waar ik uit kan kiezen.
 

Gisteren heb ik het panterprint jurkje smaller gemaakt, ik kocht het in de maat XXL en dat was natuurlijk veel te groot. Maar ja je kunt een jurkje wel kleiner maken, maar groter maken is een ander verhaal ;). 


Ik wilde de paddestoelenjurk ook nog voorzien van coupenaden aan de achterkant, maar dat bleek toch niet nodig te zijn, hij zit goed. Ik had die jurk al eerder smaller gemaakt. 


En deze week viel weer een leuke Tante Betsy jurk op de deurmat, ook nog eens mooi ingepakt door de verkoopster, het is een gele polkadot jurk. Ik had diezelfde jurk al eens eerder bij Sil gezien (met Hart en Ziel van Sil blog) en ik kon hem niet weerstaan. 


Hij is wat minder knalgeel als op de foto van Sil, maar ik ben er blij mee. Ik hou van dit model, het accentueert mijn figuur op de juiste plaatsen. Eigenlijk had ik verwacht deze jurk ook te moeten innemen, maar hij bleek zomaar te passen. 


Ook al word ik heel happy van al die vrolijke zomerjurkjes in mijn kast en aan mijn lijf, stiekem ben ik heel benieuwd welke jurkjes in de volgende collectie gaan komen en hoop ik toch heel hard dat er weer veel leuke fleurige en kleurige prints gaan komen. Want daar word ik toch het allervrolijkste van...


Weet je waar ik ook blij van word? Dat ik alweer een kilo kwijt ben, ondertussen al zelfs drie kilo sinds ik naar de diëtiste ga.
Nee ik zit niet op dieet en eet nog steeds lekkere dingen, maar ik kies er bewust voor om wat weiniger boterhammen te eten, 4/5 ipv 6 sneetjes...ik eet wel nog steeds 48+ kaas erop...maar ik gebruik al jaren een kaasschaaf en let op dat ik er niet teveel op doe. 


Macaroni eet ik nu volkoren en zilvervlies rijst en dan maar 65gram ongekookt en daarop dan wel weer een hele lading groente...


Ik neem wel 's avonds als ik trek heb, wel geen blok kaas meer met een glas bloedwijn...in plaats daarvan snij ik twee blokjes pure chocolade 45% heel klein (gewoon zo'n dikke blok chocolade, geen 80 of 90% puur want die bleken meer caloriën te bevatten), maak een paar walnoten heel klein en doe een tiental cranberries allemaal samen in een bakje en peuzel dat op...dat volstaat om in mijn behoefte te voorzien :). 


Ook heb ik al pizza gehad, lekker gebak of een stuk vlaai...als ik kan probeer ik dan wel een boterham minder te eten en als dat niet kan dan zij dat zo en blijf ik me wel houden aan de hoeveelheden hierboven...
Ik denk dat het belangrijkste is dat ik mezelf niet straf, maar er relaxed mee omga. Ik ben ook niet meer gaan bewegen of mezelf naar een sportschool gesleept...ik doe gewoon wat ik altijd doe en probeer zo een nieuw eetpatroon aan te houden wat voor altijd aan te houden valt. Ik geloof niet in diëeten en afvallen, ik wilde alleen niet meer bijkomen, dus het is mooi meegenomen dat ik daarbij toch wat afval. En natuurlijk drink ik nog wel eens een bloedwijntje of een glaasje Jägermeister of wat ik voorgeschoteld krijg, maar probeer zoveel mogelijk water te drinken maar drink niet meer als normaal ;). 

Lieverds heb een mooi weekend en bedankt voor jullie leuke reacties. Dikke knuffels!


Warme creatieve groetjes van Susan

Ps de jurkjes die ik show zijn van oudere collecties, behalve de afbeelding van 'We love prints' is van de nieuwste collectie...oh ja ik scoorde ook nog zo'n leuk hoodie vest maar dan in het blauw :D. 

woensdag 15 juli 2015

Kitsch in de Keet geluk en kringloop geluk


Dag lieverds de dagen vliegen hier om, het is alweer een paar dagen geleden dat ik met de bus op weg ging naar Kitsch in de Keet bij Lien. Oh wat was het een feest, een feest voor het oog, maar ik kon ook mijn hart ophalen aan alle leuke contacten met een aantal medeblogsters. 
Ja voor mij (maar natuurlijk ook voor anderen) was het een klein blogfeestje.





Het was al even geleden dat Lien eens bij mij op bezoek was en ook MiM (Mim's tasjes) had ik al een hele tijd niet meer gezien. Naomi (Lovely Tough Cookie) had ik nog nooit ontmoet maar ik verheugde me erop haar eindelijk eens te ontmoeten.
Ellis, Lien haar overbuurvrouw, was er ook, zij heeft de beren op Lien's haar pad weggestuurd, ook al zo'n heerlijk mens. 


Ik kreeg een heel groot compliment van Naomi, ze zei dat ik in het echt net zo was zoals ik op mijn blog schrijf. Natuurlijk is dat iets wat ik zelf ook weet, ik ben gewoon altijd lekker mezelf ;), maar ik vond het leuk om te horen. 
Verder leerde ik Mirjam kennen, die bekend is van Mirjam Down Under maar nu een blog heeft dat Kaza Maria heet. 



Ik shopte heerlijk in Lien's Keetje, het was iedere keer dringen geblazen want met drie shoppende en kakelende dames is de keet vol. Ik kocht kaartjes van Kris en ander leuks, ik weet niet zeker of Lien het knopenhart en het lijstje zelf gemaakt heeft, maar ik vond ze echt Me...


Ook ging ik even lekker snuffelen bij MiM haar stempels en scoorde een autootje (ja het zou zomaar kunnen doorgaan voor een Mini traveller) en een woonwagen stempel. 


Ik had ook kadootjes meegenomen, allereerst gaf ik Serah, de dochter van Lien, de gewonnen prent van de Posters.nl Give Away, ze was er heel happy mee. 
Lien was veel te druk, dus ik besloot eerst MiM haar kadootje te geven, ze was pas jarig geweest. MiM had net zoals ik een engelenblog en ik gaf haar een amethist engeltje en een mooie kaart van  Josephine Wall. 



En nu kan ik ook mijn creatie delen waar ik in mijn vorige blogpost over vertelde, ik maakte een dromenvanger voor Lien met een kanten kleedje erin verwerkt. Het is mijn allereerste dromenvanger die ik op deze manier maakte en er gaan er vast nog meer volgen.





En weet je wie er ook opeens verscheen, Ingrid, een Belgische blogdame (Little Birdie), een afvaardiging van Misteria Lane. Zo leuk die enthousiaste reactie toen ze me herkende aan mijn Tante Betsy jurk, ik hoorde iemand Tante Betsy zeggen terwijl ik een heerlijke kom soep van Lien aan het eten was. Zo leuk dat ze ook gekomen was en ik even met haar heb kunnen spreken, zo jammer dat ik niet op het Misteria Lane feestje kon zijn omdat we die dag vertrokken richting Berlijn. 
Voor mij was deze Kitsch in de Keet voor herhaling vatbaar, volgende keer Kerst in de Keet?!


Zondag's ging ik samen met manlief even heerlijk rommelen op een rommelmarkt in de buurt, ik scoorde wat retro stofjes, dat kleurpotloden doosje kon ik ook niet weerstaan. En de winkels waren open en zo scoorde ik de armband die ik om Serah haar arm zag bij de Wibra ;). 


En vandaag ben ik creatief geweest samen met mijn dochter, we hebben een jeansteckel gemaakt...nou ja hij is nog niet helemaal af hoor, ik moet hem nog met de hand dichtnaaien en de oren er aan naaien. Maar ik kreeg dochterlief wel aan het naaien, haar allereerste keer aan de naaimachine, ze naaide de lapjes van de linkerkant aan elkaar (op de collage rechtsonder in de hoek). 


Gisteren had ik by the way een heerlijke dag met een goede vriendin van me, ik scoorde bij de Zeeman deze steampunk tafellakens en waarschijnlijk ga ik die gebruiken voor mijn Elfia creatie. 
Maandag was mijn moeder op bezoek...dus ik heb een heerlijke sociale week, mam ich vond ut hiel gezellig! Ennuh Callie ich hub weer genoote :D. 


Warme creatieve groetjes van Susan

vrijdag 10 juli 2015

Susan heeft nu ook een dachshund :)

Jaaa vandaag is een lieve Dachshund geboren, of is het een teckel? Op ons werk wordt de naam teckel gebruikt, maar Dachshund is in blogland een veel gehoorde betiteling.
Ja en dan wijs ik vooral naar het blog van Brigitte...Home is where the Dachshund is. http://homeiswherethedachshundis.blogspot.nl/
Ik ben even met hem op de foto gegaan (nee dit is geen Tante Betsy jurk, jurk van een onbekend merk) om te laten zien van welk formaat hij is.  


Dochterlief wil graag een jeans teckel kado gaan doen en ik had vandaag een rustig en creatief dagje gepland, dus hup het patroon overgenomen en van de stof die ik ooit van Nana kreeg deze lieverd gecreëerd. 
Zo weet ik wat me woensdag te wachten staat en met jeans aan de slag ga. 
Hij heeft nog geen ogen, daar ben ik me nog even over aan het bedenken. Wilde een paar leuke knopen erop naaien, maar dat is dan weer niet babyproof...



Gisteren hadden we een activiteit, maar ik wilde nog even mijn Tante Betsy jurkjes dichtnaaien met het naaimachine. Zag aan de zwarte dat mijn eigen handgenaaide blinde zoom begon open te staan, dus meteen alledrie genaaid. 



We gingen ontbijten bij de Ikea, als verjaardags tractatie van twee medewerkers. Daarna hadden we creatieve therapie met klei (sorry nog geen foto van mijn creatie gemaakt). En daarna hadden we lunch, verjaardags tractatie van een van onze werkbegeleidsters, heerlijke koude schotel, deels zelfgemaakt en deels uit een bakje. Ik nam ook nog wat restjes mee voor manlief om thuis te eten. 
En onze stagiaire Laura maakte haar laatste dag, mijn collega's zijn ook creatief geweest en hebben een allerschattigste knuffel voor haar gemaakt. 



Zo lieverds dat was het ongeveer wat ik wilde delen, ik ben gisteren en vanmorgen ook nog creatief met wat anders geweest, maar dat kan ik nog niet delen. Het heeft wel met kanten kleedjes te maken. 
Morgen ga ik naar Lien's Kitsch in de Keet, verheug me erop! Yeah een klein blogfeestje want ik zie Lien weer, MiM is er ook en ook Naomi zou er zijn, en niet te vergeten de buuf van Lien...wie weet komen de dames van Misteria Lane ook en sturen ze een afvaardiging...


Warme creatieve groetjes van Susan

maandag 6 juli 2015

Zo flieft op mijn Betsy Red die eigenlijk Oeranje is ;)

Dag lieverds daar ben ik weer. Mijn nieuwste Tante Betsy jurkje is allang binnen, de dag na mijn bestelling al ;). 
En zaterdag heb ik haar knoopsluiting dichtgenaaid, ik krijg met mijn gewelfde lichaam teveel inkijkgaatjes dus hup met een onzichtbare steek aan de slag net zoals ik al eerder deed met mijn Betsy Black en Happy Blue. 


Ik kreeg op mijn vorige blogpost een vraagje van Esther van Pippa's Hus die had ook een jurk gekocht bij Tante Betsy...hij paste haar niet goed, stond beetje open aan de bovenkant. Nu blijkt zij dus ook de Happy Blue te hebben en heb haar geadviseerd om hem dicht te naaien vanaf knoopje 4 t/m het voorlaatste knoopje. 


Ik kwam een goede tutorial tegen op internet hoe de onzichtbare steek gaat, ook op een blog Sisters Made with love http://sistersmade.blogspot.nl/2013/02/onzichtbare-steek.html
Zij legt het zovele malen beter uit als ik dat zou kunnen ;). 
Esther naai ze (ben je wel eventjes zoet mee;)) en heel veel plezier van je jurk!


Maar terug naar Betsy Red die eigenlijk Orange is hihi. Oftewel Oeranje zoals Essebes zegt, ja onze Esther van Espiratie. 
Ik tipte haar eens toen ik een jurkje zag wat me wel wat voor Essebes leek. Gemaakt van hetzelfde stofje als mijn Betsy Red. http://espiratie.blogspot.nl/2015/05/tante-betsy-susan-en-els.html
Essebes is er heel happy mee en ik ben ook heel happy met de mijne, als ik dit typ heb ik hem helemaal nog niet aangehad hihi. 


Hang op de bank in een lange jurk met spagettibandjes, nee geen Tante Betsy jurk...ik scoorde deze jurk voor £2 op een rommelmarkt vorig jaar vlakbij onze Airbnb vakantieadres is Londen...ik draag hem graag in huis op warme dagen. 


Het is zondag als ik dit typ, morgen (voor jullie vandaag;)) maak ik een foto in mijn Betsy Red en eentje van mijn paddestoelen jurk. Gaat vast ook een favoriet van me worden! 
Eergisteren (vrijdag dus ;)) maakte ik hem de paddestoelen jurk smaller op mijn werk en tegelijkertijd was ik bezig met een jurk te naaien voor Mode met een Missie. 
Onze stagaire die volgende week haar laatste maakte wilde wat te doen hebben en ik vroeg haar mijn rijgwerk te doen en zo kon ik toch mijn werk doen (Jurk Carla naaien) en aan mijn Tante Betsy jurk werken. 


Zo lieverds ik heb net mijn foto sessie achter de rug met mijn twee jurkjes. Gelukkig is het weer vandaag beter uit te houden, dus kan ik er eindelijk weer eens van genieten in onze tuin. 



Net ook eens mijn profielfoto op facebook aangepast (de allereerste foto van deze blogpost) dat was al heel lang een Elfia foto.
Oh realiseer me nu dat Elfia Arcen ( http://www.elfia.com/events/elfia-arcen-2015/ ) wel heel hard aan komt (19 en 20 september) en ik deze keer toch echt weer eens een andere outfit erbij wil...ik ga eens brainstormen...heb namelijk een heel aantal weken geleden een zwarte hoge hoed kunnen scoren, wordt vervolgd!


Warme creatieve groetjes van Susan

woensdag 1 juli 2015

Yeah it's Summer...Sale ;)



Dag lieverds ja hoor we kunnen er nu toch echt niet meer omheen, de zomer is er in al zijn hevigheid. Tropische temperaturen heersen in ons land en ook bij de Zuiderburen...
Nu zul je me daar eigenlijk niet om horen juichen hoor, ik zit binnen met dit weer want in onze tuin is er geen schaduwplekje te vinden, onder het afdak waar ik normaal graag vertoef om lekker creatief te zijn, zal de temperatuur vandaag opgelopen zijn tot 50 graden of hoger...



Maar waar ik wel om kan juichen, is dat Tante Betsy Summer Sale heeft vanaf vandaag!
In de huidige collectie zijn een aantal jurkjes zo'n €10 tot €20 goedkoper. http://www.tantebetsy.com/nl/jurkjes.html


En in de outlet, daar vind je nog jurkjes uit de najaars/wintercollectie zijn er zelfs afprijzingen van €40 tot €50. http://www.tantebetsy.com/nl/outlet.html
Daar vind je nog een aantal jurken voor dames die niet zo van drukke printjes houden. Ook zijn er in de huidige collectie een heel aantal rustigere jurkjes te vinden, zoals de zippie jurkjes...



Ik ben gek op printjes en heb mezelf verwend met dress Betsy Red, ook weer een doorknoopjurk en in mijn favoriete kleuren, rood/oranje/roze... 
Morgen komt hij al aan :), ja die Tante Betsy is razendsnel! De prijzen van de jurkjes zijn inclusief verzendkosten binnen Nederland. 
Zie nu ook pas dat er nog meer modellen zijn in mijn maat, tsja blonde moment...want had ook zomaar hetzelfde jurkje als Essebes kunnen bestellen met hertje!

 
Let je wel goed op, dat je de juiste maat besteld?! De huidige collectie is veelal op maat, maar in de outlet staan er jurkjes bij die je beter een maat kleiner kan bestellen, maar dat staat er dan ook bij vermeld. 
Zo heb ik L in veel jurkjes van de oudere collectie en XL in de huidige collectie. 
Je kunt zoeken op maat en vergeet niet te kijken (zoals ik) of er een tweede pagina is. 


Vandaag had ik mijn roze hartjes omslagjurk aan, deze keer zonder top eronder. Als je niet zo flink bedeeld bent als ik van boven, kun je ze denkelijk ook zonder top aan ;). 

Ik kocht op vakantie in Duitsland deze leggings bij de KiK, maar scoorde er ook al eens bij de Tacco en in zo'n euroshop winkel... Maar je kunt er ook krijgen bij http://sokken-online.nl/, vertelde me Petra eens. 

Verder ben ik nog niet creatief geweest sinds onze thuiskomst van ons vakantietripje naar Berlijn en het Mini Weekend in Duitsland, ik doe het vooral rustig aan met deze warme dagen. 


Warme creatieve groetjes van Susan

Ps dit is geen gesponsorde blogpost hoor (ik heb de jurk netjes zelf betaald) maar inmiddels zijn hier meerdere Tante Betsy liefhebsters en die blij zullen zijn met mijn berichtje. Net zoals ik happy ben dat Patricia me op deze sale wees. Thanks lieverd :D. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...