vrijdag 27 februari 2015

Susan going wild en aan de recykleer!

Yeah Susan has gone wild! 
Ja hoor daar ben ik weer met alweer een nieuwe Tante Betsy jurk, deze keer een wikkeljurk met panterprint. 
Ik heb hem al een paar keer zien voorbij komen en nu heb ik de stoute schoenen (of zijn het laarzen?) aangetrokken en eentje gescoord. 
Ik heb wel besloten dat ik de mouwtjes ga aanpassen, dat lange roze stuk vind ik niet mooi, maar dat roze kanten randje natuurlijk wel :D. 
Op de foto kun je zien hoe het er kan gaan uitzien. Aan een kant zie je het langere mouwtje en aan de andere kant de versie zoals ik het leuk vind. 


Maarreh als ik op dit tempo blijf doorgaan heb ik op het eind van het jaar 52 Tante Betsy jurkjes in mijn kast hangen ;) whahaha. Ik geloof dat de stand nu op 13 staat hihihi. 
Kijken jullie ook al zo uit naar de voorjaarscollectie, ik kan bijna niet wachten...I want colour, I want prints!


In huis is het vele malen rustiger qua kleur, eens even een foto vanaf de bank voor het raam. 
En hieronder een foto van de jeans lappendeken die ik voor mijn man aan het maken ben. 
Omdat ik thuis problemen heb met mijn lockmachine, ik krijg hem niet meer goed afgesteld en die deken moet over precies een week klaar zijn (voor manlief zijn verjaardag), mocht ik vandaag op het werk eraan werken. 
Ik heb al alle 8 banen genaaid en de eerste vier zitten ook al aan elkaar (nog geen foto daarvan ;)). Ik heb me dan ook helemaal suf genaaid. 


De jeans lappendeken die straks te koop is op mijn werk is wel helemaal aan elkaar genaaid. Nu moet daar wel nog een achterkant aan vast...een zwarte stof met een oranje bruine print ga ik er aan vast naaien en dan natuurlijk doorstikken. 


De rok die ik ooit maakte voor de open dag is er ook nog steeds, ik zag hem toevallig hangen en legde hem ook even op de jeansdeken om er een foto van te maken (Mmm ziet er wat geel uit, zal kijken of ik er volgende week een betere foto van kan maken). Maatje 29...wie weet is er hier wel een liefhebber voor ;). Made by Susan :). 
Over een aantal maanden hebben we weer een modeshow van de Mode met een Missie collectie en is er ook weer een verkoopmoment, en natuurlijk ook van onze eigen creaties. 


Volgende week komt er een leuke give away aan, Webprint nam contact met me op naar aanleiding van mijn review die ik een aantal maanden geleden deed en ze hadden een voorstel voor een nieuwe samenwerking/review. 


Maar ik vind het leuker om ook wat te kunnen weggeven, dus ben ik in overleg hoe we daar samen vorm aan kunnen geven. Dus hou mijn blog in de gaten! 


En dan komt er nog een super give away aan voor diegenen die dat wellicht gemist hebben, ik mag een Tante Betsy jurkje gaan weggeven!!
Als de nieuwe voorjaarscollectie binnen is ga ik contact met haar opnemen hoe we daar het beste vorm aan kunnen geven. Verheugen jullie je er al op? Ik wel in ieder geval :D. Oh so addicted!!

Weet je wat grappig is, ik zie nu mijn review van Webprint en ik blijk toen mijn eerste Tante Betsy jurkje gekocht te hebben ;).

Lieverds heb een fijn weekend! En bedankt voor alle leuke reacties op mijn bloggelukjes post :). 


Warme creatieve groetjes van Susan

dinsdag 24 februari 2015

Bloggeluk

Dag lieverds het is vandaag alweer dankbare dinsdag en wat is er weer veel om dankbaar voor te zijn. 
Gisteren schreef Essebes over bloggelukjes en ik wil daar even op doorbreien. 


Ons huis ligt en hangt vol met bloggelukjes. 
In de gang kun je er al helemaal niet omheen, de dromenvanger hangt vol met liefs van creatieve blogdames,


Daarnaast de kaartenrekken die eerlijk gezegd niet veel veranderen omdat ik de engelenkaartjes niet wil verwisselen. Maar zo af en toe vind ik nog een plekje waar een nieuwe kaart mag komen. 


In de huiskamer aan onze grote kast hangen ook wat bloggelukjes en op het ladenkastje ernaast staat een mandje vol bloggeluk. 
Sommigen van jullie zullen vast je eigen creaties herkennen, welke her en der ophangen of staan :). 


Maar naast al dat bloggeluk is er ook wel een gemis om de blogdames die nu aan de instagram zijn of liever facebooken of gewoon druk zijn met hun leven, met hun kids, met hun werk...
Ik mis de geweldige verhaaltjes van Moos waar ik vaak hartelijk om moest lachen, lieve MiM mijn eerste blogdin haar reacties en natuurlijk ook haar blogposts. Die lieve tante Jannie...waar ik mee snailmailde, die heeft het enorm druk met haar postkamer. Sinds ik werk kom ik eerlijk gezegd ook niet meer toe aan snailmailen. 


Zo zijn er inmiddels al heel wat dames die bewust of onbewust niet meer (veel) bloggen of helemaal niet meer. 
Ambela, Jolanda, Ellen, Sil, Lore, Naomi, Jenneke, Conny...hun blogs staan nog allemaal rechts op de pagina hopend dat ze toch nog iets van zich laten horen op hun blog. 


Ik mis die dames, natuurlijk zit er nog een hele verzameling van die dames tussen mijn vrienden op facebook zodat ik ze nog een beetje kan volgen, maar mis hun reacties, hun blogposts. 
Máár daar tegenover staat wel dat er weer andere bloglieverds op mijn pad zijn gekomen, die hier regelmatig een leuke reactie komen achterlaten of me inspireren met hun blogposts.
En natuurlijk zijn er ook nog bloglieverds die me al wat jaartjes volgen en zelf ook al jaren bloggen en gelukkig niet willen stoppen. 


Dankbaar dus voor al die lieverds die op mijn pad zijn gekomen in die drie jaar dat ik blog. Dankbaar voor jullie lieve en leuke commentaar op mijn blogposts, dankbaar voor alle inspiratie die ik bij jullie opdeed en opdoe. 


Ik schreef al eens bloggen is als een warme deken, nou diezelfde lappendeken van de afbeelding (die ik maakte op mijn werk) is onderweg naar Essebes die deze gekocht heeft samen met mijn laatste lappendeken. 


Van het weekend hing deze deken hier thuis, ik nam beide lappendekens mee om te wassen. 
Lieverd als het goed is gaat vandaag het pakket op de post, heel veel plezier ervan!
Wij (op mijn werk) zijn je dankbaar voor je aankoop, waarmee je onze afdeling mode en textiel steunt. Dikke dankjewelknuffels!



Warme creatieve groetjes van Susan

vrijdag 20 februari 2015

In mijn nopjes

Ja hoor jullie zien het goed, ik ben al weer eens gezwicht voor een nieuw Tante Betsy jurkje ;). En ik ben er mee in mijn nopjes!
En eigenlijk is het nu toch echt wel die lieve Tante Betsy haar schuld, ze schreef namelijk in haar mail aan mij dat er veel doorknoop jurkjes kwamen (en natuurlijk ook andere modellen) in de nieuwe voorjaarscollectie. http://www.tantebetsy.com
Én dat zo'n doorknoop jurkje ook goed bij mijn zandloper figuur zou passen...dus ja dan moest ik dat eerst eens uitproberen :p. 


Nou zelfs manlief vond het een leuk jurkje (dat is de eerste keer dat hij dat zei;)) en ook een collegaatje vond deze me toch het beste staan. 
Nu kan hun mening enigzins gekleurd zijn omdat bijvoorbeeld mijn collegaatje helemaal niet van kleurexplosies houdt ;). En zit er dik in dat manlief ook niet altijd van al die vrolijke kleurtjes houdt. 


Ik vergeet nooit toen manlief de blauwe lappendeken zag die ik eens maakte. Dat hij spontaan zei dat hij die veel mooier als die andere vond. Ja haal je de koekkoek...zijn lievelingskleur is blauw :D. En die andere deken was, nou ja is, roze...


Ook in mijn nopjes met allemaal leuke post. Jullie zagen al dat ik een doepla kaart won bij Melanie, maar ik heb ook een valentijns give away gewonnen bij Daphne en de wereld. http://daphne-en-de-wereld.blogspot.nl
Het was een verrassings give away en wat voor een! Wow zoveel leuke spulletjes, alles zo leuk en mooi ingepakt. Ik hou van hartjes en nou aan deze verrassing kon ik wel mijn hart ophalen! 


Ook werd ik blij verrast door een pakje van Neeltje van het blog Lincherie and more. http://lincherie.blogspot.nl
Ze vroeg me al eens langer geleden mijn adres en ik werd deze week ook verrast met een mooi pakketje met allemaal leuke spulletjes. 
Dankjewel lieverds!


En ik ging deze week weer eens kringlopen, deze keer vlakbij vrienden van ons. Manlief ging alvast op bezoek en ik ging lekker op mijn gemak snuffelen. Ik scoorde weer leuke retro kussenslopen! 
Helemaal happy ermee...oh als die lappendekens voor dochterlief en manlief klaar zijn, ben ik toch echt wel aan de beurt met mijn retro bloemetjes deken!!!


Op het werk ben ik bezig met de jeansdeken (bestemd voor de verkoop). Gisteren 6 banen aan elkaar gestikt. En de lappendeken voor Essebes doorgestikt...


Zo lieverds ik ga er weer vandoor...leuk om te horen dat jullie blij verrast waren met mijn valentijnspost :). Daar doe je het toch voor!
Hierboven een foto van een dame waar ik een Tante Betsy jurk van kocht en die ik het I love Fashion kaartje stuurde en fashion doorstreepte en verving voor Tante Betsy. 


Warme creatieve groetjes van Susan

maandag 16 februari 2015

Ik heb me suf gezoend

Dag lieverds wat heb ik me toch suf gezoend voor die leuke actie die PostNL had met valentijn ;). 
Ik heb nog nooit zo vaak achter elkaar nieuwe lippenstift opgedaan, iedere kaart kreeg weer de volle laag hihihi. 


Ik deed wel bijna 60 kaartjes op de post om bloglieverds te verrassen, maar ook reallife vriendinnen en familie werden verrast. 


Normaal gaat er maar een kaartje op de post ;) hihi voor manlief maar deze keer kon ik die leuke actie niet aan me voorbij laten gaan, een zoen ipv een postzegel. 
Weet je wat het leukste is van deze actie, de blij verraste reacties! 
Hieronder wat reacties van reallife vriendinnen. 


En de enthousiaste postbezorgster die het helemaal geweldig vond. 
Ik zag haar lopen toen ik door de straat kwam fietsen en maakte een foto van haar (en mijn kaartjes en eentje voor manlief ;)) en daarna ook nog eentje met haar eigen telefoon, want ze kon een kans maken op een leuke prijs (oh ik duim zo dat ze wint, het is zo'n lieve aardige dame). 


Thanks lieverds! En thanks Melanie voor het Doepla kaartje :D. Ze deed een valentijns give away en ik was een van de gelukkigen. http://melanie-mijnknutsels.blogspot.nl/

Jullie hebben wel eens een foto van mijn twee kaarten lades gezien...ik had nog een hele raffel boomerangkaartjes die als valentijnskaartjes de deur uit konden gaan. 


Normaal verstuur je die niet zo 123 naar mensen waar je geen liefdesrelatie mee hebt, maar och met deze actie kon dat gerust hihi. 
Ik kwam mijn eigen kaartjes ook weer tegen bij bloglieverds, ja zelfs die lieve Oscar kreeg een kaartje van me <3. 


En ook Tante Betsy stuurde ik een kaartje ;). Nog geen reactie op ontvangen hoor, maar ze zal er vast blij verrast mee zijn hihihi. 
Ja lieverds tegenwoordig blog ik vaak over die lieve Tante Betsy, nou ja over haar jurkjes ;). 
En ja hoor ik heb weer een nieuwe (nou ja tweedehandse ;)). 
Ik heb de stap eens gewaagd en een ander model gescoord, een retro model... 
Ik vind hem me toch wel leuk staan, al was het even puzzelen wat ik er onderaan moest doen, maar ik vond nog een witte trui die ik al jaren in mijn bezit heb ;). 


Hadden jullie al in mijn vorige blogpost gelezen dat er een Tante Betsy winactie aan komt?! 
Ik verheug me zo op de nieuwe voorjaarscollectie, want van kleurtjes en patroontjes word ik helemaal happy!


En zie hier mijn dochter in haar carnavalsoutfit (samen met haar BFF, ja hihi Lien die dochter van mij heeft ook een BFF, al bijna 9 jaartjes).
Ik maakte het cupcake rokje voor haar en de bustier pimpte ik ook. Zelfs de overknee kousen scoorde ik voor haar en dat über cute tasje heb ik al jaren in mijn bezit. Kocht het ooit eens bij de Action voor een fantasy outfit die er nooit is gekomen :). Perfect voor haar outfit!!


En eindelijk heb ik zaterdag (een week na haar verjaardag) het patroon voor de lappendeken voor haar gelegd. Er zijn nog veranderingen aan gekomen hoor. 
Ze wilde er namelijk ook graag kant in verwerkt hebben. We kochten samen een grijze kanten kussenhoes bij de Action, maar nadat ik hem dus aan stukken had geknipt en op de lapjes had gelegd vond ze het toch niet mooi staan. Ik knipte ook een gehaakt truitje kapot ;). 


Maar ze wilde meer witte kanten kleedjes erin verwerkt hebben, dus die mama ging eens op zoek in huis naar vierkante gehaakte kleedjes. 
En dit gaat hem dus worden...


Natuurlijk worden de kanten kleedjes nog strak afgelockt. Tenminste ik hoop dat het zo gaat lukken als ik van plan ben en in gedachten heb. Nu nog tijd maken om ermee aan de slag te gaan.


Voor de lieverds die vakantie hebben ivm de carnaval, geniet heerlijk van de carnaval of jullie vrije tijd. 
Wij vieren geen carnaval, maar verheugen ons natuurlijk wel op ons eigen verkleedfeestje, Elfia (25&26 april te Haarzuilens). http://elfia.com/events-nl/elfia-haarzuilens-2015/
De kaartjes heb ik nog in het oude jaar gekocht, denkelijk deze keer geen nieuwe outfits. Ik ga een dag in mijn kanten kleedjes jurk en een dag in mijn ruffle rok...misschien dat ik nog een nieuwe hoed maak...ipv het kleine hoedje die zijn langste tijd wel gehad heeft. 


Maar eerst eens lappendekens maken, die voor mijn dochter en een jeansdeken voor mijn man die begin maart jarig is ;). 


Warme creatieve groetjes van Susan

dinsdag 10 februari 2015

Een bijzondere Dankbare Dinsdag

Goedenavond lieverds vandaag is het weer dankbare dinsdag en wat is er weer veel om dankbaar voor te zijn. 
Op de eerste plaats ben ik weer redelijk opgeknapt, vandaag de eerste dag dat ik weer ben gaan werken. 
We mochten een paar uurtjes later komen werken, want vanmiddag was er een feestje op het werk ter ere van de laatste fase van de verbouwing van het gebouw waar we medio juli naar verhuizen tezamen met 3 andere werkplaatsen.


Dankbaar voor een gezellige ochtend/middag met mijn collega's, dankbaar dat ik op zo'n fijne afdeling mag werken en dat we zo'n fijne club mensen zijn, dankbaar voor een stuk lekkere fruitvlaai én ook nog vanmorgen even lekker aan de lapjes deken voor Esther kunnen werken :). 


En weet je waar ik ook dankbaar voor ben en dat is iets waar jullie ook dankbaar voor zullen zijn :D.
Ik mag als de nieuwe voorjaarscollectie van Tante Betsy uit is (hier beneden een sneakpeak) een winactie organiseren namens Tante Betsy yeahhh!
Dan kunnen jullie hier kans maken op een leuke jurk van Tante Betsy!
Is dat niet eens leuk nieuws? http://www.tantebetsy.com/nl/


Ik heb namelijk pas de stoute schoenen aangetrokken en die lieve Tante Betsy een mail gestuurd, verteld over mijn blog, over mijn liefde voor haar jurken, zelfs aan die lieve Tante Betsy opgebiecht dat ik verslaafd ben aan haar jurkjes...


En yeah ik mag dan binnenkort, jullie zullen wel nog een aantal weekjes geduld moeten hebben en ik ook...een winactie gaan doen. 
Mmm eens kijken of ik die lieve Tante Betsy, die natuurlijk niet zo in het echt heet ;) en zeker ook nog jonger als mij zal zijn hihihi, nog een jurkje kan afbietsen voor mezelf whahaha want tsja dat is weer het nadeel als je zo verslaafd bent...dan wil je er zelf ook eentje. 


Lieverds eigenlijk heb ik jullie nog veel meer te vertellen, maar dit blogbericht wordt al zo lang (ik heb even een paar alinea's over mijn werk, een gesprek met een verslaggeefster er tussen uit gehaald;))...hebben jullie nog heel even?


Want wij als blogsters sturen graag kaartjes...hebben jullie meegekregen dat je op 13 februari een kaartje kunt sturen in het kader van valentijn zonder er een postzegel op te doen...maar de kaart dan wel op die plek met een echte lippenstift kus moet bezegelen?


Zou het niet mooi zijn om de lieverds in je omgeving (alleen binnen Nederland), maar ook andere lieve blogdames te verrassen met een valentijnskaart?

Ik ben dat in ieder geval wel van plan...ik heb mijn kaartenlades al open getrokken en de rode lippenstift staat al klaar!


Hier lees je er meer over; 


Warme creatieve groetjes van Susan

donderdag 5 februari 2015

Leuks met lapjes en nog meer leuks

Dag lieverds ik wil al weer een aantal dagen een nieuwe blogpost maken, maar het komt er maar niet van. Nu ik bij een paar van jullie op bezoek ben geweest, dacht ik...oh ik maak er gewoon eentje...zo eentje die lekker in elkaar geflanst is à la Susan.
Leuks met lapjes heb ik als titel gekozen, want dat boekje won ik onlangs op facebook bij LandIdee. Helemaal super, want het boekje staat al lang op mijn verlanglijst, tezamen met folklore met flair. De andere twee boekjes daar ga ik nog eens iemand mee happy maken, hoe en wie dat laat ik lekker aan de engeltjes over...die zullen me dat wel toefluisteren. 
Leuks met lapjes dat is in ieder geval een boekje dat ook door mijn collega's op de sociale werkplaats met enthousiasme is ontvangen...nou ja het is alweer terug thuis, maar zal zekers nog vaak tot inspiratie dienen voor creatieve projecten. De andere nam ik nog niet mee ;). 


Eigenlijk had ik nu volop bezig willen zijn met leuke lapjes, uhm nou ja eigenlijk helemaal niet mijn stijl...
Ik heb afgelopen weekend en daarvoor wel weer zo'n 150 lapjes gesneden uit voor mijn doen saaie stoffen. Dochterlief wilde een nieuwe lappendeken die beter bij hun interieur past. De vorige die ik maakte voor haar verjaardag óf was het kerst...(paste goed bij haar kamertje ;)) wordt nog altijd gebruikt maar ze wilt die nu met liefde inruilen voor een andere. 


Dochterlief wordt zaterdag alweer 22, de eerste verjaardag dat ze niet thuis is, ze is al bijna weer een jaartje uit huis. Gelukkig heb ik haar de afgelopen tijd weer wat vaker kunnen zien omdat ze voortijdig met haar pabo opleiding gestopt is. Ze wil in het nieuwe schooljaar naar alle waarschijnlijkheid toch social work gaan doen. Ikzelf zie dat niet zo zitten, er is toch geen werk in te vinden, maar ja je weet het maar nooit. Ze moet haar eigen weg bewandelen, haar eigen keuzes maken haar gevoel volgen. Gelukkig heeft ze een baantje gevonden (dinsdag was haar eerste werkdag) zodat er toch weer wat geld binnen komt.


Maar die lappendeken wilde ik dus voor haar verjaardag af hebben, maar ik ben snipverkouden en heb denkelijk de griep te pakken. Dus die deken moet maar wachten...eerst eens goed voor mezelf zorgen. Gelukkig heb ik wel haar carnavalsrokje af en ook de bustier... En ze is ook heerlijk creatief bezig geweest toen mijn moeder vorige week ook op bezoek was, een hele gezellige middag samen gehad. 


Op het werk ben ik bezig aan een jeansdeken, de eerste rij heb ik al aan elkaar genaaid. Maar die moet ook wachten totdat ik weer werken ga en de lapjesdeken die ik vorige week deelde ook, daar moet nog een fleece tegenaan. Die dag had het ook gesneeuwd toen ik de lapjes uitgelegd heb tot een mooi patroon, rechts zie je nog de jeans van een collega...we waren die dag maar met ons tweetjes en hieronder zie je het uitzicht dat wij hebben in deze winterse dagen. Mogen niet klagen hè ;). 


En ik mag nog een jeansdeken gaan maken, thuis dan, want manlief zag de foto en die wilt er ook eentje, gelukkig heb ik genoeg jeans in huis om mee aan de slag te gaan. Voor die van mijn dochter gebruikte ik 3 jeans die ik eens kreeg van haar schoonmoeder en twee korte jeans van manlief. 


Zo lieverds ik ga er weer vandoor, lekker het bed inkruipen. Gisteren heb ik ook al de hele dag bankgehangen in de hoop zo op te knappen, maar het heeft toch doorgezet. Hopelijk kan ik wel zondag naar mijn dochter haar verjaardagsfeestje ( zaterdag, op haar verjaardag moet ze werken ;)). Dikke knuffels voor jullie reacties!


Oh ja voor iedereen die net als ik gek is van kleurtjes en prints en zich verheugd op het voorjaar, Tante Betsy haar nieuwe voorjaarscollectie komt eraan! Eind februari, eind maart komen er nieuwe jurkjes, yeahhh!

Warme groetjes van Susan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...