vrijdag 31 oktober 2014

Happy Halloween gift en nog meer leuks

Hey hallo lieverds de geefmaand november is voor mij al begonnen, vandaag gaf ik twee schedeltjes weg die ik eens zelf maakte van glasheldere giethars, ene gevuld met een orgonite mix en goud glitter en eentje gevuld met ijzerpyriet. 


Nee dit zijn de grote schedels die ik vanmiddag schoon maakte en rondom mijn chembuster plaatste in een cauldron (heksenketel) in een schedelkring. 
De schedels heb ik allemaal zelf gemaakt (dat is alweer enige jaren geleden) net zoals de chembuster. 
Ze staan nu in de huiskamer hun goede energie uit te stralen. 

Hier staan de kleintjes erbij. 


Die met ijzerpyriet gevuld is niet de mooiste, maar hij wilde graag weggegeven worden. 
Ik volgde mijn gevoel en ging de straat op om het oud papier naar de ondergrondse containers te brengen, eerst kwam ik een jongen tegen van een jaar of tien samen met zijn moeder. Hij zocht de goudkleurige uit. En aan de overkant van de straat stond een jongen bij zijn fiets die krantjes/folders rond bracht. 
Het is toch wel heel bijzonder om out of the blue twee vreemden aan te spreken en een kadootje te geven, ik vond het heel leuk om te doen. 
Hier kun je het hele verhaal lezen; http://geefmaand.com/2014/10/31/happy-halloween-gift/


Vandaag maakte ik op mijn werk weer een rits tasje, ik heb er nu drie gemaakt.
Het is een make-up tasje die we in opdracht voor SmarTas http://smartas.eu/ hebben gemaakt. 
Mijn collega's die meer uren draaien en niet bezig waren zoals ik aan een Mode met een missie opdracht hebben er veel meer gemaakt. 

Dit is een van de tasjes die ik maakte, mijn eerste.


Dit is de jurk die ik vorige week maakte. 
Oh ja ik ging deze week nog een keertje vrijwillig naar mijn werk, weten jullie nog dat ik zo'n leuke winterjas kocht die me niet pastte. Die ben ik nu op mijn maat aan het maken (ik had er hulp bij nodig van onze werkbegeleidster en tijdens werktijd gaat dat niet lukken), ik heb er stukken gekookte wol tussenin genaaid. Denkelijk ga ik er nog lint in verwerken zodat die groene stukken niet zo breed zijn. 
De mouwen moeten nog aangepast te worden en de voering. 


Vandaag ging ook het doorgeefboek op de post naar Marloes en een leuk boek voor Nana, als ze zijn aangekomen deel ik de foto's hier. 


Gisteren kwam ik langs een flat met deze bijzondere zijgevel. Ik zag hem al eens eerder hoor. Ik kwam net van de kringloop af, waar ik dit scoorde. Ik kon het zwarte pieten spel niet weerstaan, de retro kussensloop was jammergenoeg of misschien wel gelukkig het enige retro beddegoed. Die roze kaarsen...lamp is een kadootje voor wie weet ik nog niet...denkelijk voor dochterlief. En die kerstkaartjes had ik eigenlijk helemaal niet nodig, maar kon ik ook niet weerstaan ;). 


Vandaag maakte ik deze foto van twee lieve ezeltjes bij de zorgwoningen bij de stadse boerderij. Ja lieve Essebes ik denk dan altijd meteen aan jou en jouw lieverds :). 


Zo nu ga ik ervandoor, morgen start de geefmaand november officieel. Ik ben heel benieuwd wat deze maand me allemaal gaat brengen. Hihihi klinkt wel vreemd, maar dit bewust geven brengt je toch ook heel veel moois. Dikke knuffels!



Warme creatieve groetjes van Susan ennuh Happy Halloween/Blessed Samhain!

dinsdag 28 oktober 2014

Al in de geef-mood op dankbare dinsdag

Zo lieverds ik was al aan een blogpost begonnen, was al halverwege maar had hem nog niet opgeslagen en switch wel vaker tussen mijn schermen op de iPad en opeens weg blogbericht...grrr. 


Okay terug naar de geef-mood ;), nog drie dagen en dan is het zover dan start de Geefmaand November. Er worden al langzaam berichtjes gepost in het nieuwe blog op wordpress ; http://geefmaand.com/ en er is ook een facebook groep geopend https://www.facebook.com/groups/344096582412598 bij deze laatste kun je ook als niet-deelnemer mee volgen. 


Maar okay ik had een leuk verhaal getypt dat geven zo simpel kan zijn, een glimlach aan een vreemde, een klein gesprekje aanknopen met een voorbijganger in de stad, een knuffel geven aan een collega...vandaag deed ik het allemaal en natuurlijk doe ik dit ook als het niet geefmaand is of wordt ;). 
Maar nu met net wat meer aandacht. 


Ik ben ook weer begonnen (toch nog ;)) in het boek '29 geschenken, hoe een maand lang geven je leven kan veranderen' van Cami Walker. Mijn eerste materiële weggever...een heel inspirerend boek. 
Er zijn een paar lieverds die gereageerd hebben en bij de eerste de beste (Marloes) had ik al zoiets oh die geef ik aan haar, maar toen kwam de enthousiaste reactie van Janina en oh dan wordt het al moeilijker...die gaat het boek zekers doorgeven en het pastte goed als aanvulling op haar buy nothing new maand. Ene Anita reageerde ook en ook nog eens Nana en ja dan wordt het tijd om lootjes te trekken want dan wordt het moeilijk kiezen. 


Marloes lieverd je bent het toch geworden! Ik hoop ook dat jij het boek gaat doorgeven, maar voor nu moet je nog even geduld hebben want ik ben halverwege ;). 


Gisteren was ook een mooie geefdag, mijn moeder kwam op bezoek en ik gaf haar een ketting die ik zelf gemaakt had maar toch niet helemaal mijn ding was. Ze is vorige maand 70 geworden maar toen was ze op vakantie in Marokko, helemaal in haar eentje mee gegaan op een groepsreis en ze heeft een geweldige tijd gehad...een goede manier om je verjaardag te vieren ;). 
En toen ze naar huis ging liet ik haar nog mijn Desigual tas zien die ik had gekregen bij de aankoop van mijn twee jurkjes en ze vond die zo mooi, dat ik zoiets had van mam neem hem maar mee. 


Vandaag had ik by the way mijn Esther jurkje aan. Ik vroeg een collega een foto van me te maken ;). 


Gisteren kwam ook mijn dochter even op bezoek, die heb ik heel veel dikke knuffels gegeven, ze had het zwaar...haar hbo opleiding valt haar zwaar. Ze bleef gelukkig wat langer op bezoek en zo kon ik er voor haar zijn, kon ze haar ei kwijt en heb ik ook gezegd dat ze gerust mocht opgeven en dat ik dan nog steeds heel trots op haar ben en dat een mbo baan ook een uitdaging kan zijn, dat je ook daarin kan groeien en dat er vaak al genoeg van je wordt verwacht...och je snapt hem wel... 
Ze liet later toen ze thuis was nog even weten hoe fijn ze het had gevonden en mijn moeder die er ook bij was geweest die liet ook later vanuit thuis weten dat ze het zo mooi vond om te zien dat dochterlief haar schouder op mij legde en steun bij me kon vinden. 


Dankbaar voor het prachtige weer vandaag, dankbaar dat ik weer wat nieuws mocht leren op mijn werk (een rits tasje in elkaar gezet, is een opdracht, binnenkort foto's) en een goed vriendin van me nog gezien en geknuffeld...och er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Dankbaar voor jullie reacties :D, dikke knuffels daarvoor!


Warme creatieve groetjes van Susan

donderdag 23 oktober 2014

Happy met mijn gepimpte omslagdoek en gezellig dagje uit

Yess ik kan dan eindelijk mijn gepimpte omslagdoek met jullie showen. 
Ik kan dan wel niet haken, maar heb nu toch wel een hele leuke omslagdoek erbij. Helemaal happy!


Op deze collage kun je hem van meerdere kanten zien. 
Ik naaide er niet alleen 30 gerecykleerde bloemetjes op, maar ook nog twee hartjes die Nana maakte uhm haakte en 3 gehaakte bloemetjes van?? uhm sorry dat weet ik even niet meer. 
En natuurlijk die pompom rand er zelf aan genaaid :). 


Gisteren ben ik heerlijk gaan shoppen met mijn dochter in Aken. We zijn eigenlijk niet verder gekomen dan één winkelstraat in 6 uur tijd ;). 
Maar we zijn beide goed geslaagd. Mijn dochter postte op facebook leuke foto's en een lief berichtje. 


Op de foto heeft ze een super cute t-shirt aan met Bambi op van Newyorker ;), maar ze scoorde nog veel meer hoor. 

Ik scoorde twee mooie jurken van Desigual voor een mooie prijs (Sonderpreis), de winkel Galeria Kaufhof bestaat 135 jaar. 
Dankzij het verjaardagsgeld van mijn vader en mijn moeder en een kadobon van de ADAC heb ik me deze jurkjes kunnen permitteren. 

Eentje kan ik alvast showen, ik vroeg vandaag een collega een foto te maken. 


Dit is de andere, genaamd Esther :). 

Op mijn werk ben ik druk bezig met Mode met een Missie jurken. Deze komen niet in de winkel te hangen hoor. Het is een voorbeeld jurk, de grijze linnen vond ik leuk om te maken. 
De blauwe is echt pieppp...geen prettige stof om mee te werken, maar ook dat hoort erbij. Ik heb thuis ook nog van die dunne stof liggen dus niet verkeerd om ermee te leren werken. 


En vanmiddag kreeg ik weer een brede glimlach op mijn gezicht bij de aanblik van schapen. Nu aan de andere kant van de weg. Ik heb het stadse weer uit de foto gelaten ;). 



Warme creatieve groetjes van Susan

dinsdag 21 oktober 2014

Wolkenpracht en een weggever

Dag lieverds ik heb de afgelopen dagen weer genoten van een wolkenpracht.

Afgelopen weekend was het prachtig weer en waren er niet zo heel veel wolken, maar ik heb er toch nog een paar kunnen vangen toen de retro was hing te drogen aan de droogmolen. 


Later op de dag kwamen er meer wolken. 


Gelukkig was de was droog. 


Ook dit kussen to be heb ik gewassen en was vandaag pas droog. 

Vanmorgen ben ik zelfs even voor de wolkenpracht gestopt op weg naar mijn werk. 
Zie je al die vogels op de electriciteitsmasten?
Nou ja die puntjes op die lijn in de lucht ;). 


Zo ik heb net mijn omslagdoek af, nou ja alle bloemetjes zijn vastgenaaid. Hij is bijna af, nog een paar dingen eraan naaien zodat ik hem ook goed kan omslaan en dan show ik hem aan jullie. 


In het kader van de weggeefmaand november heb ik het boek van Cami Walker in de aanbieding. 
Ik heb het niet meer gelezen, kom er niet aan toe, maar wie weet wilt een van jullie een kans maken om dit boek te lezen. 
En wie weet doe je ook wel mee aan de geefmaand november. http://geefmaand.com/ of https://www.facebook.com/groups/344096582412598/

Laat een reactie achter (sorry vanaf nu met code, ik heb last van spam in mijn inbox sinds ik een paar reacties van lieverds goedkeurde die in mijn spam terecht waren gekomen) als je dit boek graag zou willen lezen en wellicht ook op jouw beurt weer wilt doorgeven aan een ander. 
Ik hoor het graag. Wel even alleen Nederlandse adressen ivm de verzendkosten. 


Warme creatieve groetjes van Susan die al aardig aan het weggeven is, 2 zakken met kleding mee naar mijn werk genomen voor collega's en de kledingbank en onze matras heb ik gratis weggegeven. Oh ja Pat heb ik blij gemaakt met de kortingsbon op het Flow book for Paper Lovers en een kortingsbon op tijdschriften. 

zaterdag 18 oktober 2014

Genoten van en dankbaar voor

Goh lieverds wat vliegt de tijd, schrijf nou ja typ ik het ene moment dat jullie wel vaker van me zullen horen, laat ik vervolgens een heel aantal dagen niets van me horen. 


De dankbare dinsdag vloog om, ik kreeg die dag een lief kaartje van Essebes en weer een verzameling postzegels waar ik ter zijner tijd creatief mee kan gaan zijn. Dankjewel lieverd en ja hoor ik herkende mijn eigen postzegels meteen ;). 
Verder had ik een gezellige middag samen met een goede vriendin dus het was zeer zeker een dankbare dinsdag. 


De dag erna genoot ik van de mooie stadse natuur. 
Deze foto zag er eigenlijk heel anders uit als ik hem gewoon had genomen, maar ik had gezorgd dat het stadse uit de foto bleef ;). 


Op de terugweg naar huis fietste ik langs een stadse boerderij, nam een ander weggetje als anders. 


Genoot van de dieren die ik zag, ja lieve Essebes ik kan me nu levendig voorstellen hoe happy je wordt van je beestenbende en dat die lieve Els graag een boerderij zou willen hebben. 


Mijn hart begon toch wel iedere keer een beetje te zingen bij het zien van de beestjes. 
Er staan twee ezels naast de zorgwoningen. 
Dit is de link van zorgboerderij Corisberg. 


Ondertussen ben ik bezig om al die witte gehaakte bloemetjes op de zwarte gehaakte omslagdoek te naaien, het is toch best een hele klus, maar het komt goed en ziet er al heel leuk uit. Verheug me erop om hem te gaan dragen. Binnenkort een foto als hij af is. 


En nu lig ik dankbaar te wezen op onze nieuwe matrassen...ligt nog allemaal een beetje stug...de topmatras ligt ook verkeerd om erop voel ik nu, maar die leg ik morgen wel andersom. 

Dankjewel voor al jullie leuke reacties op mijn vorige blogpost. 
Ook leuk dat een aantal van jullie met de geefmaand november gaan mee doen ook al is het op jullie eigen manier. Ook ik ga dat doen hoor, wil er alleen meer bij gaan stil staan. 


Warme creatieve groetjes van Susan

maandag 13 oktober 2014

Pompoms maken, oh nee naaien en een omslagdoek pimpen

Dag lieverds ik was weer eens creatief vandaag. Nou ja ik heb geen pompoms gemaakt hoor, maar ben wel bezig een gehaakte omslagdoek te pimpen. 
Als je me al langer volgt weet je dat ik zelf niet haken kan. Nee ik wil het ook niet meer proberen te leren...ik heb al genoeg dingen die ik nog wil naaien. Daar ligt mijn passie. 


Vandaag besloot ik eens rustig aan te doen omdat ik gisteren het idee had dat ik ziek aan het worden was. Maar gelukkig merk ik daar nu niks meer van. 
Vamiddag ging ik lekker in het zonnetje het boek van Ingthings verder lezen, maar al snel kwam ik een tutorial tegen om pompoms te maken. (Edit op vrijdag 17 oktober, Ik heb de close up afbeelding van de tutorial net verwijderd, ik las net iets over copyright enzo)

Ik bedacht me dat ik zoiets misschien kon doen met de slierten die onderaan de omslagdoek hangen. 
Maar wist effe niet of dat wel kon, dus ging eens kijken of ik niet nog ergens leuk lint had liggen. 
Ja hoor rood pompomlint en exact zo lang als de rand van de omslagdoek. 


Ik keek ook eens of de witte gehaakte bloemetjes, die ik van de gordijntjes los aan het halen was die ik ooit bij de kringloop kocht, er dan ook nog mooi bij pasten. 


Inmiddels zit het rode pompomlint vast genaaid en heb ik ook alle witte gehaakte bloemetjes los gehaald. Daar ben ik vanavond toch wel even een paar uurtjes mee bezig geweest. 
Een dezer dagen wil ik die gaan vast naaien aan de omslagdoek. 


Wie weet laat ik die slierten toch wel zitten of knip ze een stuk af...wat vinden jullie?
En aan de haaksters onder jullie is er nog een mogelijkheid om iets leuks met die slierten te doen voor een leek die niet kan haken?


Als ik deze klaar heb wil ik aan de slag gaan met de knalroze omslagdoek, eens kijken of ik samen met de gehaakte bloemetjes van haaksters en de roze bloemetjes, die ik onlangs los haalde, kan combineren tot een leuk geheel. 



Warme creatieve groetjes van Susan


zondag 12 oktober 2014

Geefmaand November komt er weer aan!

Goedemorgen lieverds is het jullie al opgevallen dat ik de laatste tijd weer wat vaker blogposts post?
Nou de Geefmaand November komt er weer aan en ik wil de uitdaging aan gaan om er weer aan mee te doen. 
Of ik echt werkelijk dan ook iedere dag een blogpost ga posten weet ik nog niet, maar je zult dan zeker nog vaker van me gaan horen ;). 


Geefmaand November heeft een eigen blog http://geefmaand.blogspot.nl/
Maar heeft ook een besloten Facebook groep opgericht; https://www.facebook.com/groups/344096582412598/
Ik weet niet in hoeverre die besloten blijft, ik heb me er net voor aangemeld...


Dit staat in de beschrijving van het blog en de Facebook groep;
Ga jij ook de 'geefuitdaging' aan? Gedurende een maand geven deelnemers aan de Geefmaand November iedere dag iets aan een ander. Een tastbaar geschenk, een helpende hand, onverdeelde aandacht of welke andere gift dan ook. Soms aan een goede bekende, soms aan een volslagen vreemde. Soms piepklein en soms wat groter. Maar altijd met volle overgave, en zonder er iets voor terug te verlangen. In deze facebookgroep delen de deelnemers hun ervaringen.


Als eerste heb ik mezelf beloofd om het boek 29 geschenken eindelijk te gaan uitlezen en het dan nog voor de maand November door te geven zodat diegene die het gaat ontvangen dan ook vóór November kan lezen. 

Ik ben net eens op zoek gegaan op google afbeeldingen naar mooie giving quotes. 
En als je het goed bekijkt is het eigenlijk nog veel belangrijker in het leven om je tijd, je aandacht, een glimlach, een knuffel te geven...de dingen die niet tastbaar zijn...
Die hebben vaak nog veel meer impact als dat je een materieel kadootje geeft dus daar wil ik me vooral op gaan richten. 


Daar groeit iemand van, daar wordt iemand blij van, daar krijgt iemand een blij gemoed van...


Gewoon een glimlach geven aan een vreemde, kan zomaar zijn/haar dag veranderen. Misschien zelfs zijn/haar leven wel veranderen...


Iemand een knuffel geven als je niet weet wat te zeggen, zegt soms zoveel meer als woorden...
Of gewoon omdat je ziet dat die ander daar behoefte aan heeft...



Zo wil ik in ieder geval de maand November in gaan...
En natuurlijk doe ik dit al zo in het dagelijks leven, gisteren nog een goede vriendin opgebeld en samen onze tijd gedeeld, ik heb nog wat wijze woorden gedeeld en dinsdag gaan we ons ook weer zien...yeah verheug me er op...kunnen we ook weer lekker knuffelen!
Afgelopen vrijdag kwam een collegaatje die thuis zat ook speciaal even naar het werk om een dikke knuffel te halen ;).
Maar komende maand dus met extra aandacht!

Wie weet doen jullie wel mee...


Warme creatieve groetjes van Susan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...