vrijdag 28 maart 2014

Yess mijn steampunk ruffle skirt is een feit

Yess helemaal happy met mijn steampunk ruffle skirt, ik heb hem klaar! Nou ja gisteren al, maar vandaag pas de foto's gemaakt op de paspop die natuurlijk mijn korset niet past ;) hihihi. 

Hij is echt wel huge geworden en aan de achterkant natuurlijk veel zwaarder als de voorkant ;). 
Eigenlijk wel zonde dat mijn lange leren jas over de strokenrok zal vallen. 
Maar ik heb geen zin om kou te lijden. 

Het laatste gedeelte opgevuld met drie stroken van hetzelfde materiaal...een gordijn dat we ooit eens van een kennis kregen...

Het is eigenlijk de eerste keer dat ik hier echt een creatie van me deel vóór de fantasy fair is.
Maar ik heb besloten om met deze rok mee te doen met een wedstrijd om kans te maken om een Janome naaimachine te winnen, waar we ook op het werk mee naaien. 

Hij heeft zoveel meer mogelijkheden als mijn naaimachine van de Aldi die ik ooit eens kocht jaren geleden. 
Heb je facebook en vind je het leuk om op mijn rok te stemmen, dan is dit de link http://woobox.com/9te8us/vote/for/2259705
Ik zie dat ik er minstens 50 nodig heb om een kans te maken om door de jury uitgekozen te worden. 


Vandaag ben ik by the way weer creatief met jeans geweest op mijn werk. 
Ik kon niet echt verder met de tas (de naaimachines waren bezet), waar ik gisteren nog parelmoeren knopen op naaide in de vorm van een hartje. 

Dus heb ik me bezig gehouden om een krans van stukken jeans te maken.
Mijn collegaatjes gingen op het einde nog enthousiast mee doen om bloemetjes te maken van stroken jeans. 
We hebben geen lijmpistool op onze werkplaats die nog niet zo lang bestaat, dus zette ik de boel vast met kopspelden. Ik neem volgende week wel oude spelden mee die ik toch thuis niet gebruik. 
Ook nam ik 3 jeansbroeken mee (die ik vorige week kocht voor 20 cent per stuk) zodat we materiaal hebben. 

Lieverds ik ga er weer vandoor, oh ja nog even wat delen wat ik gisteren in de brievenbus vond. 
Ik zag namelijk hele vrolijke sjaals bij CreaTinie en heb de groene van haar gekocht. Thanks lieverd voor je lieve kaartje en leuke tashanger :D. 

Helemaal in mijn kleurtjes, rood, roze...echt zo'n vrolijke combo en nog mooier als op de foto! en vanmorgen deed ik hem al om op de fiets (en op de terugweg ook, ook al was het toen helemaal niet meer koud ;)) daar wordt je toch instant vrolijk van! 

Okay op selfies vind ik het moeilijk om vrolijk te kijken hihihi :). 

Een heel fijn weekend gewenst lieverds! Vergeet je niet om te stemmen, ik zou het helemaal super vinden : http://woobox.com/9te8us/vote/for/2259705


Warme creatieve groetjes van Susan

woensdag 26 maart 2014

Alweer 3 banen verder, bezig aan een leuke tas en toch maar niet in het AD

Hey hallo lieverds daar ben ik weer...3 banen verder...aan mijn rok hihihi...wie weet krijg ik hem vandaag wel af...wat verderop komt een foto ;). 

En op mijn werk ben ik weer eens lekker creatief bezig, nadat ik gisteren ook nog een jurk voor mode met een missie afmaakte. 
We gaan diverse items maken van jeans voor de open dag die er binnenkort komt (datum is nog niet bekend ;)) en ik besloot om aan de slag te gaan met de combinatie van jeans en kant. We gaan tassen maken...een andere collega heeft zich op het maken van telefoonhoesjes gestort. En anderen zijn weer bezig met het maken van kussens hoorde ik. 

Ik naaide alvast een strook van een kanten gordijn onder een zak (en daarbij goed opgelet dat de zak nog gebruikt kan worden :)) en een kleine doilie (kanten kleedje) die we van de kledingbank in Maasbracht kregen boven een zak ;). 

En dit is dan mijn rok met 7 stroken als ik het goed heb...strook 8 zit er ook al op, maar nog geen foto gemaakt ;). 

Gisteren kreeg ik een mailtje van Do Prins een interviewer van het AD of ik voor de weekendversie wat zou willen vertellen over mijn creatieve blog. Ik heb er een nachtje over geslapen maar toch bedankt voor de eer. Want het is een hele eer, maar wil toch liever niet in een landelijk dagblad staan met mijn naam en met een foto. Ik weet dat nu natuurlijk ook jan en alleman mee kan lezen, maar dit is toch anders. 
Ik had al hier een oproepje willen doen, maar ze heeft al iemand anders gevonden die wel graag wil meedoen. 
Hihihi ik kan bijna een extra blogpagina maken met het kopje 'niet in de pers', want ik kreeg ook al eens een uitnodiging voor een interview op de radio. 

Eigenlijk had ik er gisteren helemaal niet over hoeven na te denken viel me vanmorgen in, want ik gaf gisteren ook al aan op het werk dat ik niet met mijn foto voorop op een folder wil komen te staan om meer mensen te werven die op onze werkplaats willen komen werken. Ik vind het niet erg als ik er met een kleine foto in kom te staan, maar een groto foto en voorop...hell no!!

Ik sluit af met een foto collage van foto's die ik gisteren maakte op weg terug naar huis. Ja het echt te zien dat ik in een katholiek deel van het land woon...diverse mooie plaatjes merkte ik op al fietsend en hebben alledrie te maken met kloosters. 

En thuisgekomen lag er nog een envelop op de deurmat van Janina met een paar postzegels en een lief zelfgemaakt kaartje en zaadjes voor violen. Ik heb ze meteen gezaaid! Gewoon vol in de grond, nou ja van een pot...ik ben dit jaar ongelooflijk slecht in zaaien...ik heb 5 zaaibakjes staan en er komen maar in drie enkele plantjes heel voorzichtig boven de grond. Dus ik heb nu de gok genomen en ze meteen in een pot gekieperd ;) komt goed :). Dankjewel lieverd!

Ik ben by the way ook ongelooflijk slecht in het onderhouden van contacten, lieve blogdinnen die wel eens met me snailmailden...ik kom er gewoonweg niet aan toe, maar jullie zijn wel in mijn hart hoor en ik ben jullie niet vergeten! Dikke knuffels!


Warme creatieve groetjes van Susan

maandag 24 maart 2014

De dagen vliegen hier voorbij met zoveel banen

Goedemorgen lieverds ik zie dat het alweer een aantal dagen geleden is dat ik een blogpost deelde. 
Eigenlijk heb ik helemaal niet zo heel veel te delen, ik ben druk met mijn rok en heb er al 5 banen op zitten. 


Maar heb er nog heel wat te gaan...pff wat een werk, maar wel heel leuk om te doen hoor...om de rok vorm te zien krijgen. 


Om laag drie er goed op te krijgen heb ik op advies van mijn werkbegeleidster de elastiek uit de rok losgehaald en nu ziet ie er natuurlijk heel anders uit zo uit model. 
Op de foto hierboven had ik hem alleen vastgespeld, na het loshalen en opnieuw vast spelden bleek ik wel 20 centimeter te kort te hebben. Nou ja van dat gordijn heb ik genoeg hoor, dus een stuk ertussenin gespeld ;). 

Vrijdag was ik met een vriendin naar de Ikea en ik moest meteen aan Els denken toen ik achterdoor in het restaurant (het kindergedeelte) lampenkappen zag hangen met wolken erop. 
Ik heb ze verderop in de winkel dan ook even gefotografeerd. 

Die blauwe vind ik natuurlijk het mooiste. Gisteren ook weer even genoten van al die wolken in de lucht...geen foto's ;). 

En zaterdag gingen we weer even naar een rommelmarkt in Duitsland, die er niet was ;)...nou ja de buiten rommelmarkt was er niet want er was en een voetbalmatch en nog een ander festijn. 

Maar de binnen rommelmarkt was er wel waar we alleen maar even bij een kennis van ons langsgingen en ik wel nog heel even ging kijken bij het vrouwtje waar ik dit gordijn kocht. Kijken of ze nog meer had ;). 
Deze foto deelde ik al eerder voordat jullie denken wat hebben die daar in Limburg toch een prachtig weer hihihi. Ik gebruikte de gerimpelde onderkant voor baan 3 en wordt ook baan 6 of 7...en zeer zeker ook de allerlaatste zodat het weer mooi samen komt met de voorkant waar er maar 3 banen op zitten. 

Ik kocht by the way wel wat spijkergoed bij dat vrouwtje waar ik vorige keer dat gordijn kocht. En achteraf bleek zelfs een spijkerbroek mijn maat te zijn en nu heb ik dus een spijkerbroek voor 20 cent hihihi whahaha. 
Ja alle kleding op de hoop was 20 cent per stuk. Ik kocht 4 jeans (om te slopen... behalve die nu die ene dan ;)), een giletje...dat ook blijkt te passen, en nog twee gordijntjes...totaal niet mijn smaak, maar kocht die om te recykleren en wat ziet mijn oog nu als ik er eentje op de foto wil zetten...ik zie wolken. 
Dus heb hem maar even aan het afdak buiten gehangen, heb ik toch nog een mooie wolkenfoto om met jullie te delen al is het grauw en grijs buiten hihihi. 

En last but not least kocht ik dit lopertje, ik kon haar daar niet laten liggen. 

En ik showde aan dat vrouwtje een foto van de voorkant van mijn rok (de vastgespelde versie). Ze vond het shabby chic en glunderde helemaal dat ik haar gordijn in mijn rok had gebruikt. Nou ja het gordijn dat ik bij haar kocht...en ja het kostte ook 20 cent :).
Maar ik betaalde 2 euro (1 euro extra, ik kocht 5 items die keer) en voor gordijn twee waar ik achteraf voor terugliep gaf ik 50 cent :D. 
Lieverds heb een fijne dag! Dikke knuffels! 


Warme creatieve groetjes van Susan

woensdag 19 maart 2014

Mijn hommel kwam aan

Ik was net op het blog van Essebes, ik was benieuwd of ik ergens kon lezen of mijn post aan haar was aangekomen en nou ja het was wel meteen duidelijk hoor toen ik deze foto zag. http://espiratie.blogspot.nl/2014/03/post.html


Ik maakte deze hommel/bij...jaren geleden van glasheldere giethars met daarin edelstenen verwerkt. 
En omdat die lieve Bjorn naar de hemel is gevlogen en hij als nickname hommel had viel me opeens weer in dat ik er nog had liggen. Ik had er nog drie en pendelde welke naar tuinderij de Ganzert mocht uitvliegen en daar z'n positieve energie mocht verspreiden. 
Ik gaf hem nog een portie extra kracht door hem te behandelen met reiki. 

En natuurlijk twee lieve kaartjes erbij ;). Maar ik zag op facebook ook nog een heleboel kaartjes die Essebes kreeg van andere lieverds. Wat is blogspot toch een geweldig mooie warme deken waarvan ik deel mag uit maken. Dikke knuffels!

Zo lieverds ik ga er weer vandoor, maar niet voordat ik nog een mooie foto deel die ik maakte in het bos. 


Warme creatieve groetjes van Susan

dinsdag 18 maart 2014

Twee banen en haar kon ik niet weerstaan

Dag lieverds daar ben ik weer op dankbare dinsdag (ik realiseer me al typende dat het dankbare dinsdag is ;)). 

Deze fleurige dame kon ik niet weerstaan in de kringloop waar ik vandaag 'verplicht' naar toe moest hihihi. Ik moest voor manlief wat retourneren in een winkel die vlakbij ligt ;). 

Ik neem normaal nooit schilderijen mee, maar keek er eens even tussen op zoek naar geborduurde schilderijen en kwam een aantal mooitjes tegen. Uhm geen mooie geborduurde hoor, in ieder geval niet wat ik zocht. 

Dit is een collage van wat ik zoal tegenkwam...oh die madonna's vond ik allebei prachtig, maar de bovenste was een groot schilderij...nou ja prent in een grote lijst en links beneden die was veel kleiner maar een beetje stuk en belachelijk duur. 

Dit kocht ik ook nog...een lijst voor mijn dochter, een vrolijk stofje (dekbed overtrek) en twee kleine lijstjes die ik ook niet kon weerstaan. 

De dame in Montmartre (tenminste ik neem zomaar aan dat dit een Parijs tafereel is) kostte me €4,50 en ik dacht dat ze wel in mijn fietstas zou passen, maar niet dus...gelukkig wel rechtop :). Ze is ook echt geschilderd in zoveel vrolijke kleurtjes...

Ennuh die twee banen dat zijn de twee banen die ik inmiddels op mijn rok voor fantasy fair outfit nummer twee heb genaaid ;) hihihi. 
Dadelijk wellicht baan drie, die er inmiddels al op gespeld is en oh wat wordt ie mooi, ik ben zo trots op mezelf :). Ik ben nog lang niet klaar (er gaan by the way meters stof in), want aan de achterkant moeten nog heel wat banen komen. 

Manlief hield zich hiermee bezig toen hij zondag naar de garage ging. Hij voorzag een stok/een tak die ik eens uit het bos meenam van lood en koper. Gelukkig hoef ik er niet mee te lopen want hij is best zwaar geworden. Hij verwerkte er ook symboliek in, drie kruizen...

En kijk eens wat een lading postzegels ik weer van die lieve Essebes kreeg! 
Zaterdag lag de flop op de deurmat, de dag dat die lieve Bjorn naar de hemel is gevlogen. 

Dit is een combo van twee stickers die als 'postzegel' op een kaart naar Essebes onderweg is om haar een hart onder de riem te steken met nog een presentje...binnenkort kom ik wel delen wat er onderweg is...het heeft natuurlijk met die lieve koning Hommel te maken. 

In het kader van dankbare dinsdag kan ik in ieder geval zeggen dat ik heel dankbaar ben dat ik die lieve gekke Bjorn persoonlijk heb mogen leren kennen. 
Weet je ik heb een heleboel om dankbaar voor te zijn, maar deze keer ga ik dat even niet allemaal benoemen, maar wil jullie wel bedanken voor jullie reacties op mijn vorige blogpost. Heel veel dikke knuffels!


Warme creatieve groetjes van Susan

zaterdag 15 maart 2014

Zaterdagochtend overpeinzingen

Whahaha het is wel grappig, maar zo te zien is die jurk die ik op het werk maakte voor mode met een missie is hier absoluut niet favoriet. Alleen Esther waagde het om een bezoekje te brengen en reactie achter te laten nav de eerste foto in mijn vorige blogpost ;). 

Als ik nu eens die foto van mijn envelop kussens zou plaatsen als eerste, zouden jullie dan wel op bezoek komen en een reactie achterlaten :p. 

Máár ik heb nog wat leukers in de aanbieding, nee nog geen foto van mijn EFF/Elfia rok. Maar wel een foto hoe ik zou willen dat ie gaat worden. 
Ik heb gisteren eens even zitten te puzzelen met kant en stof om te kijken hoe het er uit zou komen te zien samen met mijn korset. 
Kijk maar eens mee!

En zie je die ketting op mijn korset liggen, ik kocht die op de rommelmarkt vorige week, maar maakte hem mooier ;). 
Ik vond het namelijk zo'n lelijke dame die erin zat én ik had nog een mooie hanger liggen. Okay er zit wel een gaat je in, maar een kniesoor die erop let als ik mijn outfit aan heb ;). 

Lieverds ik ga wat doen, zo te zien aan de kleerdracht van manlief duikt hij de garage in, dan ga ik lekker naaien. Nou ja dat is nu het plan ;). 
Gisteren heb ik ook nog wat leuks genaaid;
Mijn allereerste keer...papier onder het naaimachine...het was echt een last minute actie, maar diegene die hem ontvangt zal er heus wel blij mee zijn ook al is het niet overal even recht en netjes genaaid ;). 
En herkennen jullie de kaart uit de flow? Deze gekregen van Christel van de gewonnen give away! En een klein beetje het idee gestolen van Renée. 

En zelfs de envelop ging onder het naaimachine! Alle enveloppen die klaar lagen waren te klein voor de zelfgemaakte kaart...

Heb een fijn weekend!


Warme creatieve groetjes van Susan

woensdag 12 maart 2014

Op dankbare dinsdag creatief geweest met de naaimachine/lockmachine

Gisterenmiddag weer eens creatief geweest met de naaimachine en lockmachine. Ik had eigenlijk een dutje willen gaan doen, even bijtanken, maar het zonnetje scheen toen ik thuis kwam van werken alwaar ik gisteren mijn roze jurk had afgemaakt. 

De jurk voor mode met een missie is van een hele licht roze stof, hij deed me denken aan die ouderwetse dekens. 
Ik kon kiezen tussen royal blue en licht roze en ik als liefhebber van roze en retro ging natuurlijk voor de roze stof. 

De foto links beneden geeft de kleur mooi weer. 
Drie andere jurken zijn ook al af en er moeten er nog 3 of 4 gemaakt worden. 

Maar ik had nog een uurtje voordat ik naar huis zou gaan en vroeg of het okay was als ik nog even eigen werk ging locken. 
Dat mocht...ik wil zelf ook daar het lockmachine ingeregen krijgen dus zette me er nog eens aan samen met een andere werkbegeleidster die het ook nog moest leren om hem in te rijgen.
 We zijn er uiteindelijk toch wel een half uur mee bezig geweest (geworsteld met de eerste twee draden die via een pomp systeem geleid worden en twee keer ging wat fout nadat we klaar waren met inrijgen, maar nu weet ik voor altijd hoe het moet ;).

Thuis gekomen had ik eigenlijk een dutje willen doen, maar door het zonnetje op het terras werd ik toch gestimuleerd om lekker buiten even aan de slag te gaan dus haalde mijn eigen lockmachine tevoorschijn en maakte wat stroken voor mijn Elf Fantasy Fair rok. 

En deze mega lange strook lockte ik van het gordijn af dat ik zaterdag scoorde in Duitsland. 
Zo heb ik wat verschillende kanten stroken om mijn rok van te maken. 

Last but zeker niet least besloot ik 2 kussenslopen te maken in envelopstijl. 
Ik had dit nog nooit gedaan, wel ooit kussen gemaakt die ik met klittenband dicht had gemaakt of gewoon helemaal dichtgenaaid ;). 

De donkere ligt aan manlief zijn kant, leek me slimmer. Hij zit regelmatig met zijn werkkleren op de bank. 

Ik zag net ergens een blogpost van dankbare dinsdag en tsja helemaal vergeten. Maar gisteren had ik weer een heleboel om dankbaar voor te zijn;
Dat ik op het werk de fijne kneepjes van het vak mag leren
Dat ik soms op het werk aan een eigen project mag werken
Dat het in de loop van de dag prachtig weer werd
Dat mijn naaimachine en mijn lockmachine zo goed hun werk deden
En oh zoveel meer, maar ik ga er nu vandoor, ben al uren geleden begonnen met deze blogpost en we gaan zo weg, hebben een bijzonder avondje in de planning staan, waar ik zeer zekers dankbaar voor ben :). 


Warme creatieve groetjes van Susan

zondag 9 maart 2014

Manlief verklaart me voor gek

Vandaag zijn we voor de verandering weer eens naar de trödelmarkt in Duitsland geweest...tsja dat is bij ons om de hoek ;). 


Ik sloeg vandaag weer mijn slag, ik kwam leuke retro stofjes tegen, nou ja tafellakens ;). 
Maar manlief vroeg zich thuisgekomen hardop af wat ik daar nu mee moet, nou ik heb wel plannetjes in mijn hoofd wat ik daarmee wil. 
Maar hij vraagt zich echt af of er mensen zullen zijn die zoiets mooi vinden. Yess er zijn genoeg liefhebbers van retro stofjes en ik ben daar een van ;). 

De tweede van links scoorde ik als eerste. Daarna viel mijn oog op die zwarte/grijze rozen met die zalm achtergrond, ik vind die zo bijzonder. Bij dezelfde kraam was ook dat oranje rozen stof tafelkleed te koop, ja ik zie het beetje bij beetje voor me, komt helemaal goed!

Dit ruitjes dekbed daar heb ik ook plannen mee net zoals het Hollandse tafeleertjes tafellaken. Waar ik de laatste kocht, scoorde ik ook het gele tafellaken hieronder en de meest linkse van foto nummer 1. 

En last but not least scande mijn oog een kanten stofje, het bleek een tafellaken te zijn. Eigenlijk niet meer nodig voor mijn EFF outfit, maar wie weet maak ik nog eens zoiets als deze ;). 

Daar zou ik toch helemaal de blits mee maken op de Elf Fantasy Fair ;). 

Het kanten gordijn van gisteren hing vandaag al in het zonnetje te drogen :D. Wie weet maak ik morgen eens tijd om lekker te gaan naaien aan mijn outfit nummer 2. 
Outfit nummer 1 is natuurlijk mijn kanten kleedjes jurk :). http://365dagencreatief.blogspot.nl/2013/09/susan-steampunk-doilies-dress-elf.html

En later in de middag gingen we toeren door het Zuid Limburgse heuvelland en terwijl manlief aan het crossen was in de Mini deed ik een poging om mooie plaatjes te schieten met mijn iPhone. 
Maar voordat we gingen toeren werd nog even wat gecheckt en keek ik even smachtend naar onze traveller, het zal nog jaren duren voordat die weer opgeknapt is, na onze trip naar het IMM in Hongarije in 2012, was hij hard toe aan een restauratie...maar ik mis hem best wel. Het is en blijft toch een bijzondere auto. 


Warme creatieve groetjes van Susan

zaterdag 8 maart 2014

Yes give away geluk én rommelmarkt happiness

Als allereerste mijn verontschuldigingen dat ik jullie met mijn blogbericht van gisteren heb laten schrikken, dat was niet mijn bedoeling...nou ja een heel klein beetje hihihi. 
Ik vind het soms moeilijk om een pakkende titel te bedenken voor mijn blogpost. En och ja het waren in feite toch een beetje blogoverpeinzingen vandaar ;). 

Deze blogpost heette eerst anders maar er viel al typende aan deze blogpost een leuke envelop op de deurmat van Christel van het blog www.houtendraad.blogspot.com met daarin de give away die ik bij haar won en ik beloofde al eerder dat ik die met jullie zou delen...maar eigenlijk wilde ik mijn rommelmarkt vondsten met jullie delen ;) hihihi. 

Christel dankjewel voor je prachtige pakket, helemaal superrr! Ik ben er blij mee :D. 
Alleen merk ik nu dat het boek dat ik won eigenlijk bijna niks van vilt en borduren bevat. Er staan allemaal haak accesoires in en ja als ik een ding niet kan is dat haken whahaha (en nee ik ga het niet leren, ik heb het gewoon niet in de vingers en heb genoeg andere leuke hobbies waar ik al tijd te weinig voor heb). 
Ik had gehoopt dat er ook borduursels (met uitleg) en vilt accesoires in zouden staan...helemaal niet erg...dan kan ik er weer iemand anders blij mee maken...die het haken wel in de vingers heeft zitten. 

Vanmorgen zijn we weer eens naar de rommelmarkt in Aken geweest. Manlief gaf al gisteren aan dat ik de wekker kon zetten, maar ik wilde eigenlijk eens lekker uitslapen dus zette hem op 9uur. 
Nou ik was al om kwart over zes wakker :( pff...heb het tot kwart over acht in bed volgehouden en toen lekker gaan douchen en klaargemaakt om te gaan rommelen. 

Ik had het geluk dat manlief halverwege de markt een bekende tegenkwam zodat ik lekker om mijn gemak heb kunnen rommelen tussen stofjes en oh wat ben ik er blij mee. 
Een kanten gordijn die ik goed kan gaan verwerken in mijn elf fantasy fair outfit nummer 2. 

En deze leuke stofjes die moesten gewoon mee. Vooral dat roze ruitje...die had ik ook als eerste gescand tussen alle rommel die op de grond lag. Het rood, wit, blauwe tafelkleed ook al zo super en dit kitschige tafellaken ging ook mee. 

Ik scoorde al een zakhorloge op de rommelmarkt, yess ook goed voor bij mijn steampunk outfits :D. Dus Susan is weer helemaal happy!

Nu scoorde ik nog iets leuks en wil een van jullie daar happy mee maken. 
Maar eerst nog effe wassen en dan nog wat anders erbij verzinnen. 
Binnenkort meer erover...wel een kleine sneakpeak :). 

Lieverds heb een fijn weekend, hier in het zuid limburgse schijnt het zonnetje volop, hopelijk bij jullie ook!

Warme creatieve groetjes van Susan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...