vrijdag 28 februari 2014

Retro kringloop geluk

Oh ik heb mijn kringloop-honger weer even gestild. Ik ging er eigenlijk alleen heen om te kijken naar carnavals spullen omdat dit de laatste dagen zijn dat er op dat gebied nog wat te scoren valt. 
En natuurlijk was ik op zoek naar leuke items voor de Elf Fantasy Fair, wij vieren geen carnaval (lees mijn blogpost van gisteren). 


Maar ik kwam gisteren thuis met retro tafellakens uit de kringloop in Kerkrade. Zelfs nog eentje in de originele verpakking!

En deze beauty!


En vandaag met een oud tafellaken, kon zomaar op die Bona kuipjes van vroeger geïnspireerd zijn...

en een retro dekbed overtrek. 

Én een leuk jasje wat ik zou kunnen gebruiken bij een outfit voor de fantasy fair...niet van de carnavalsafdeling, maar gewoon tussen de jasjes gevonden ;). 

Ik heb weer heerlijk gescoord zoals jullie kunnen zien, nu eens kijken waar ik die retro stofjes tot ga recykleren...

Oh ja de bovenste foto is van de etalage van de Heerlense tweedehands kleding winkel waar ik vandaag was. Ik stond buiten mijn 'kringloop gelukjes' in mijn fietstassen te laden en zag die grappige bloempotten die met een gestreepte legging/kous waren omhuld...wat een idee! En die laarsjes ook al so cute!


Lieverds heb een fijn weekend! Wij doen het lekker rustig aan, wij hebben een lang weekend...hopelijk lekker uitslapen, lekker niks doen...en als we nog wat beleven kom ik dat zekers met jullie delen!


Warme creatieve groetjes van Susan

donderdag 27 februari 2014

Carnaval pekske is klaor

Zo lieverds gisteren maakte ik de vampieren cape af voor mijn dochter. De cape zelf had ik eigenlijk al in het weekend klaar maar het 'vampieren' gedeelte moest er nog aan...de opstaande kraag. 

Mijn dochter wilde een korte cape en die maakte ik haar dan ook ;). Samen kochten we vorige week stof op de markt en dit weekend kan ze hem dan ook dragen. 
Ze heeft meerdere outfits die ze wil gaan dragen, ik ben benieuwd naar de foto's. 
Vanavond was 'auw wieverbal' in Valkenburg en ze had er eigenlijk heel graag heen gewild, maar haar lijf riep om rust en gelukkig heeft ze ernaar geluisterd. Ze heeft nog een heel weekend voor de boeg. 


Wij gingen vanavond wel 'verkleed' op stap. Je ziet niet veel van onze outfits op deze foto...manlief droeg zijn lange leren jas en een zwarte cowboyhoed met zijn steampunk goggles...ik ging op de piratentoer en droeg mijn bruidsblouse met daarover een zwart leren 'korset', een lange zwarte rok en plateaulaarzen, ook een lange zwarte leren jas en mijn piratenhoed. 

Een Duitse vriend van ons is jarig vandaag en kon vanwege zijn recente knie operatie niet op stap naar het alt weiber bal...we hadden afgesproken in onze stam(kroeg) imbisstube en het leek me wel leuk om hem te verrassen en er verkleed heen te gaan. Sorry geen foto's van de hele outfit. 
We hebben het in ieder geval gezellig gehad. 


Verder vieren wij geen carnaval, wij zijn niet van de party afdeling...maar wel van de verkleedafdeling (nou ja ik dan ;)) en daar hebben we tegenwoordig de Elf Fantasy Fair (Elfia) voor. 
Ik kan nu eenmaal slecht tegen 'bezopen' mensen en verplicht lollig te moeten doen en manlief houdt al helemaal niet van carnaval. 
Wellicht gaan we maandag nog in Duitsland optocht kijken, maar dat ligt aan het weer. 
Natuurlijk zou ik het nog leuker vinden om die in Maastricht te bekijken, ik ben toch een rasechte Mestreechse dus dat zit in mijn bloed, maar om uren in de kou te staan daar zit mijn man niet echt op te wachten en och ik meestal ook niet zo. 


Oh ja ik maakte wel al een basis voor mijn tweede outfit voor de fantasy fair. 
Ik maakte deze high low rok van een oud laken naar uitleg van een you tube filmpje. 

Ik wacht nog even af op mijn bestelde legging, ik denk dat het 'high' gedeelte nog higher wordt. En dan wordt de basis verder aangevuld met kant...en tsja dat eindresultaat gaan jullie pas met pasen zien als ik in vol ornaat op de fantasy fair ben geweest ;). 

Bedankt voor al jullie leuke reacties op mijn dankbare dinsdag berichtje. Dikke knuff!

Warme creatieve groetjes van Susan

dinsdag 25 februari 2014

Dankbare dinsdag

Dag lieverds ik zag al her en der dankbare dinsdag blogposts en heb me eigenlijk helemaal niet verdiept achter het idee erachter en vraag me af of er een idee achter zit behalve het feit om jezelf meer bewust te maken van de dingen waarvoor je dankbaar bent. 


Vandaag is een dag met weinig energie, in de loop van de ochtend kreeg ik een flinke hoofdpijn en thuis gekomen besloot ik rustig aan te doen en een dutje te doen. Nu ook ben ik gewoon lekker niks aan het doen, nou ja ben eindelijk begonnen in het boek '29 geschenken, hoe een maand lang geven je leven kan veranderen' van Cami Walker dat ik kreeg tijdens de geefmaand november.
Okay ik kreeg het geruime tijd later, maar heb nu pas tijd gemaakt om er in te lezen. 


En opeens kreeg ik aangekomen op pagina 74 de behoefte om een blogpost te maken. Waarover uhm tsja ik ben gewoon dankbaar dat ik dit boek heb gekregen en ik ga het zekers weer doorgeven. 


Ook ben ik dankbaar dat ik weer op mijn electrische fiets kan fietsen, vrijdagochtend brak mijn zadelpen al fietsend naar mijn werk. Nee gelukkig niks gebeurd, ik stapte op een gegeven moment af om mijn zadel te checken omdat hij van links naar rechts bewoog en toen had ik opeens het hele zadel met een stuk zadelpen in mijn hand. Dan maar verder te voet en gelukkig met een taxi busje vanuit het werk geregeld naar huis gebracht. Én zaterdag middag was hij alweer gefikst door mijn handige manlief, die een nieuwe zadelpen had gekocht :). 


Er zijn zoveel dingen om dankbaar voor te zijn, de lieve mensen waar ik door omringd ben, de lente die eraan komt en overal tekenen van bloemen die ontspruiten. Gisteren heb ik wat zaadjes gekocht bij de Aldi en in zo'n kweekbakje gezaaid, dus yes binnenkort mooie bloemen in potten in onze tuin. 


Dankbaar voor mijn lieve dochter die uitgegroeid is tot een geweldig mens en waar ik een fijne band mee heb. Gisteren weer wat quality time samen doorgebracht. 


En ik ga nu weer dankbaar verder in het boek lezen of wie weet mag ik zo alweer dankbaar zijn als manlief weer veilig thuis is aanbeland, na een avondje sleutelen aan de versnellingsbak van onze Mini bij een Duitse vriend. 


Lieverds dankjewel voor jullie altijd leuke en lieve reacties, ik merk dat het wat rustiger in blogland is. Ik probeer om ook tijd te maken om jullie blogs bij te lezen maar sinds ik werk is daar nu eenmaal wat minder tijd voor. Maar ik ben jullie zowiezo al dankbaar voor alle inspiratie! Dikke dankjewel knuffels!



Warme creatieve groetjes van Susan

zondag 23 februari 2014

Attic finds, trödelmarkt vondsten en ander geluk

Hey lieverds ik kom weer eens met een berichtje over allerlei gelukjes. 
Op de zolder kwam ik deze twee leukerds weer tegen tussen de carnavals spullen. Yeah perfecte prop items voor mijn derde Elfia outfit! 


Ja hoor de Elf Fantasy Fair is on my mind. Met pasen is het zover en in mijn hoofd zie ik me al lopen in mijn outfits...maar er moet nog een en ander gebeuren voordat het daadwerkelijk zover is. 

Deze tas scoorde ik vandaag op de trödelmarkt in Aken (Aachen). 

En ik scoorde dit tafelkleed. Eigenlijk scoorde ik hem voor outfit nummer drie, maar thuis gekomen realiseerde ik dat het de verkeerde kleur rood is...so blonde!
Och ja wie weet tover ik hem nog wel eens om tot een mooie tas ;). 

En deze 'goggles' scoorde ik in Engeland, al online shoppend :). Yes zo ziet outfit nummer twee meteen nog wat meer steampunkerig uit!
Ik kocht er natuurlijk twee, ook voor manlief eentje. 

Ik ben nog op zoek naar een gestreepte legging/ gestreepte panty voor bij outfit nummer twee. 
Heb al eens op marktplaats geneusd en wel al enkele witte (kan ik wel donkerder maken met thee ;)) gezien maar alleen in kleine maten en hoe zoiets uitziet bij dikkere pootjes??

Deze prachtige leggings zijn in Amerika te koop...oh vind ze echt helemaal superrr, maar ja dan zit je weer met invoerrechten enzo en goedkoop zijn ze nu ook weer niet echt. 
Zijnotitie later op de avond: yeah ik heb ze gekocht (dankzij wat extra stimulans van Zaanse Zolder Syl ;)), de 'reduced' versie bij https://www.etsy.com/shop/Carouselink

Deze kanten panty vond ik by the way ook op zolder (ik draag er nu een bruine panty onder). Ze zijn echt mega oud, ik heb ze eens 'meegepikt' van bij mijn ouders op zolder en zullen uit de seventies of sixties stammen. Ja mam ik heb ze ;). 
Het zijn inmiddels leggings, heb er jaren geleden al de voetjes vanaf geknipt...ik doe dit wel vaker met panty's hihihi...zo passen ze vaker beter. 

Zo lieverds ik ga er weer vandoor, ik ben by the way wel aan het naaien voor mijn dochter haar carnavalsoutfit én heb donderdag de lapjes deken afgemaakt!! Yeahh!!


Warme creatieve groetjes van Susan

woensdag 19 februari 2014

Nog meer Maastrichtse kringloop gelukjes

Vandaag was ik weer in Maastricht, mijn broer is vandaag jarig. 
Toen ik maandag met mijn broer en vader belde, gaf mijn vader al aan dat hij me wel zou komen ophalen van de trein en dat hij nog even naar de kringloop wilde voordat we naar de verjaardag zouden gaan. 
Tsja daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen ;). 


En ik scoorde me toch een mooie jas! 
Okay op de foto zien jullie niet dat de voering op meerdere plekken los is en dat hij eigenlijk niet mijn maat is, maar werkend op een leerwerkplaats Mode en Textiel moet daar wel een mouw aan te passen zijn ;). 


Verder scoorde ik nog een leuk vrolijk laken en een retro kussensloop. Altijd leuk om te gaan gebruiken voor een lapjesdeken :). 


En gisteren had ik wat quality time met mijn dochter, we zochten naar wat lapjes voor een dracula cape die ik voor haar mag gaan maken ;). 


En toen zag ik deze stofjes en kocht van ieder twee meter...mmm wat ik ermee ga maken is nog de vraag. Ik kon ze gewoon niet weerstaan. 


Vandaag deed ik eindelijk de kaart naar de tante van Angeline op de bus, die is nu onderweg naar Australië. 
Ik schreef er twee, de postzegel kaart in het Nederlands en de andere kaart daar staat de Engelse vertaling op ;). 


En last but not least een wolken foto die ik vandaag op de terugweg naar huis maakte. Je ziet wel de weerspiegeling van het licht in de coupé...

Ik vond het zo machtig mooi uitzien :). 


Warme creatieve groetjes van Susan

maandag 17 februari 2014

Heb je al gehoord van die tante in Marokko?


Die niet in Marokko woont, maar in Australië ;) hihihi. 
Ik zag vanmorgen opeens een berichtje op Angeline haar blog over een tante die helemaal happy is met alle kaartjes/post die ze uit Nederland ontvangen heeft. http://mijneigenplekkie.blogspot.nl/2014/02/update-je-kaartjes-naar-australie.html
Daar krijg je het toch warm van binnen van als je ziet hoe een tante in Australië een glimlach van oor tot oor heeft van zo'n enthousiaste (re)actie in blogland. 

Wat is het toch mooi om in blogland te mogen verkeren, omringd te zijn door zulke lieve mensen. Lieve acties die op touw worden gezet, lieve mensen die elkaar een warm hart toedragen. Ja het leven is mooi en soms ook zo simpel, iemand blij mogen maken met een simpel kaartje dat de halve wereld over reist. http://mijneigenplekkie.blogspot.nl/2014/01/doe-jij-ook-meewat-zou-ze-opkijken.html


Maar vergeet ook niet je eigen tante of oom die hier in Nederland woont. Een simpel kaartje kan zo'n groot plezier doen. Ik keek vorig jaar mijn doos met bewaarde ansichtkaarten eens door en zag dat vroeger via een ansichtkaart verteld werd dat ze deze week op bezoek kwamen. Ja er was eens een tijd dat er geen internet was, maar ook dat een telefoon niet gebruikelijk was ;). 


Ik belde vandaag mijn broer, maar die was niet thuis. Dacht alleh dan bel ik toch maar mijn vader (we bellen vaker op maandag om een uur of elf ;)) en toen bleek mijn broer daar even op bezoek te zijn. Dus twee vliegen in een klap!
Het telefoontje was maar kort voor ons doen, dus belde ik daarna naar mijn oom die me zaterdag gebeld had en een berichtje ingesproken had om zich te bedanken voor de mooie kaart die ik hem stuurde met een foto van hem en zijn broer...mijn vader, rechts op de foto...die ik gemaakt heb op mijn vaders verjaardag dit jaar...in het zonnetje op het terras op de markt in Maastricht. 
En dat telefoontje was maar heel kort en ik bedacht me dat ik dan net zo goed mijn tante ook nog even kon bellen als ik dan toch al de halve familie aan de telefoon had gehad hihihi. 

Nou mijn tante was helemaal happy dat ik belde en we hebben bijna een uur aan de telefoon gehangen. Ze had toevallig een half uur ervoor nog aan me gedacht zei ze. Ze had mijn engeltje in haar handen gehad bij het samen poetsen met de hulp ;). Kijk soms zijn het de kleine dingen die het hem doen zo'n telefoontje of zo'n kaartje kan mensen heel blij maken en het is maar een kleine moeite. 


Ik heb al bellend wat postzegels uitgezocht en ga daar een leuke kaart van maken voor de tante van Angeline. Met wat oude postzegels en wat postzegels die echt Nederlands zijn. Nu nog een keuze maken uit al die mooie en oude postzegels...maar dat gaat vast lukken en wie weet stuur ik dan nog wel wat andere kaartjes de deur uit. 


Ik vond net een leuke kaart met een oud schip uit Rotterdam en was me aan het bedenken hoe destijds de emigranten gereisd zouden hebben. Ik google eens even en kwam op een interessant artikel http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/6798/de-nederlandse-emigratie-naar-australie.html wat ook best wel heftig is...het was er in ieder geval geen rozengeur en maneschijn. 


Mijn moeder heeft me eens verteld dat hun gezin na de oorlog ook er sterk over gedacht heeft om te emigreren naar Australië en ik kan nu toch wel zeggen dat ik heel blij ben dat ze dat niet hebben gedaan. Ik geloof dat er wel tantes en ooms van mijn moeders kant zijn geëmigreerd. 

En dit is dan de kaart geworden
Ik denk dat ze hier wel happy mee gaat zijn. Wat koningshuis postzegels gecombineerd met andere Nederlandse postzegels. 

Gemaakt op een oude ansichtkaart van Gent...vond dat wel grappig, want had gezien bij Angeline dat er ook kaartjes uit België verstuurd werden. 
Morgen gaat ie op de post naar Australië...
Toeval wil dat ik nog een wereld postzegel heb van Postcrossing.



Warme creatieve groetjes van Susan

vrijdag 14 februari 2014

OMG a secret admirer ??!! Valentines day...

Ik zag bij thuiskomst een grote envelop liggen...yess manlief heeft me iets gestuurd :D. 

Maar al snel begon ik heel erg te twijfelen, er stond geen naam op de kaart en ik zag ook op de envelop alleen mijn meisjesnaam staan en ook nog eens verkeerd gespeld...het zal toch niet???

Ik kreeg het toch effe flink benauwd, daar zit ik niet op te wachten op secret admirers...
Maar gelukkig reageerde manlief vrij snel op mijn vraagje of dit van hem was en hij vond het wel grappig dat ik zou denken van wie heeft dit gestuurd??
Ik heb eigenlijk zelf helemaal niks aan valentijn gedaan...had gisteren wel wat kaarten neergelegd om wat valentijnspost te versturen...maar ik was bekaf en heb lekker op de bank gelegen. 

Ik kreeg gisteren ook nog lieve valentijnspost van Esther en de tuinders :). Thanks lieverd(s). 

Pas in de avond kreeg ik weer wat puf en ben ik aan de slag geweest met koffie en thee. 
Ik heb namelijk de rest van het witte kant dat ik had in een badje van thee (4 zakjes earl grey) en mega sterke koffie gedaan. 
Nee op de foto rechtsboven was het een tweede slapper aftreksel ;). Daaronder een foto van de eerste sessie die ik al eerder deed om het uit te proberen. En beneden zie je goed het verschil, ook al is het kant niet van katoen. 

De kant ga ik gebruiken voor mijn steampunk rok, zo past ie beter bij mijn leren jas en mijn mooie korset. Wanneer ik daar een sneakpeak van kan showen...tsja daar zullen jullie nog even op moeten wachten...ik moet nog verzinnen hoe ik die het beste kan gaan maken. 

Wel ben ik weer gevorderd met mijn lapjes deken. Ik nam hem vanmorgen mee naar het werk, daar is een hele grote kniptafel en heb besloten om de rand om te slaan en die heb ik helemaal rondom vast gespeld en nadat ik klaar was met mijn 'Maxima' jurk voor Mode met een Missie heb ik die rondom gestikt. 
Nu nog de banen doorstikken en dan ben ik klaar. Ik mocht langer blijven om het daar af te maken, maar ik was kapot, was vanmorgen al om 5.25uur wakker...dat doen we wel een andere keer. 

Nu hebben jullie natuurlijk zoiets van 'Hey een Maxima jurk??'.
Hier een voorproefje...van de Maxima jurk die niet zo heet hoor, maar wij noemen hem zo vanwege de kleur van het stof ;)...ik ben er twee maanden mee bezig geweest. 
Niet aan een stuk hoor, ik draai niet zoveel uren, tussendoor ook nog rond de kerst aan engeltjes gewerkt, twee weken vakantie gehad, verstelwerk gedaan voor een andere opdrachtgever, hartjes gemaakt...ziek geweest...hoeveel daadwerkelijke uren hierin zitten weet ik niet. De volgende opdracht ga ik dat wel eens in de gaten houden. 

Nu is het dus niet zo dat we zo'n jurk zelf in elkaar zetten. Je wordt begeleid bij iedere volgende stap er worden bepaalde gedeeltes voor je vastgespeld. Zo is zo'n jurk niet zo'n hele grote uitdaging. 
Dit was de tweede keer dat ik een blinde rits in zette...ik was alweer vergeten hoe het moest ;). 
Ook het onzichtbare zomen zoals aan de onderkant van de jurk en aan de mouwen was weer even de vraag hoe dat moest...en dat wordt dan even voorgedaan. Er kwam veel handwerk bij deze jurk kijken...en dat kost tijd...

Last but not least nog even een foto van de prachtige lucht vanmorgen. Ik ben onderweg even gestopt met de fiets ;). 

Lieverds nog een fijne valentijnsdag!


Warme creatieve groetjes van Susan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...