vrijdag 31 januari 2014

Ik ben er weer

Goedemorgen lieverds ja ik ben er weer, ben weer enigzins opgeknapt...nu is manlief ondertussen wel besmet, maar dat is niet erg (nou ja daar denkt hij natuurlijk anders over) dan kan ik dit weekend ook nog lekker rustig aan doen. 


Ja Ellebee hij is af, het jeans hart is af...de jeanskrans is af. Het is een project van op mijn werk en gisteren ben ik weer gegaan en heb hem afgemaakt. 
Ik heb er nog een hartje van jeans in gemaakt en heb er een jeans 'lint' aan gemaakt. 

Verder heb ik in huis nog niks gemaakt, gisteren nog lekker een middagdutje gaan doen want ik was nog niet helemaal beter en goed zorgen voor jezelf is heel belangrijk. 


Ik kocht wel op marktplaats deze lange leren jas voor mijn outfit voor de Elf Fantasy Fair/Elfia, maatje S (ik heb zelf eigenlijk XL ;)) en die past prima...die hoeft namelijk niet dicht en maakt mijn outfit meteen een stuk ruiger en loop ik niet met blote schouders in mijn korsetje...

En ik kreeg van Essebes lieve post :D. Dankjewel lieverd voor je mooie engelenkaart uit DenBosch. Ik heb al meerdere engelenkaarten van Geertje van der Zijpp maar deze had ik nog niet en ook dankewel voor de postzegels :). Dikke knuff!


Lieverds ik ga ervandoor, heb een fijn weekend! En natuurlijk nog een fijne vrijdag...knuff!

Warme creatieve groetjes van Susan

zaterdag 25 januari 2014

Effe rustig hier

Hey hallo lieverds het is even rustig hier...ik ben al sinds dinsdag wat ziekjes...
Op creatief gebied helemaal niks meer gedaan. Nou ja behalve op mijn werk dan ;). 

Nadat ik wat verstelwerk had gedaan, heb ik deze jeans krans afgemaakt...okay er moet nog wat in het midden komen...denkelijk een hartje...

Maar verder hang ik of op de bank of zoals nu al de hele dag in bed, dus zien jullie me verder even niet hier of op jullie blogs...hopelijk gaat het na het weekend weer beter. 



Warme creatieve groetjes van Susan

maandag 20 januari 2014

Trödelmarkt vondsten en al aardig op weg met mijn lapjesdeken

Gisteren zijn we weer naar een trödelmarkt geweest in de omgeving van Aken. Ik kreeg de vraag wat een trödelmarkt is, nou diegene waar wij heen gaan is een combinatie van nieuwe waren en rommelmarkt spullen. De kramen met nieuwe waren sjees ik meestal voorbij, als het bezoekersaantal dat toelaat ;) op naar de rommelmarkt kraampjes/kleedjes. 


Gisteren scoorden we 3 pistolen (neppers!), leuk voor de steampunk outfits...ik merk dat manlief zich deze keer wat meer begint in te leven en marktplaats af aan het struinen is. 
Hij zag al vrij snel ergens geweerkolven liggen, maar vroeg niet wat ze kosten omdat hij dacht dat ze toch te duur zouden zijn. Maar ik als getrainde koopster (en vroeger ook verkoopster) op rommelmarkten vroeg het gewoon... €7 per stuk, vond dat dus helemaal niet duur. Maar ze waren best zwaar, het waren by the way wel echte oude...zonder loop, alleen het hout. 

Wat verderop zag ik een paar pistolen, zo'n zelfde als we nu gekocht hebben, maar dan twee keer zo duur als die wat we nu hebben. En er waren meteen meerdere mensen in geïnteresseerd, we vonden ze zelf te duur. 
En in dezelfde rij zag ik deze liggen in een doos en hoorde de prijs en floot (ja ik fluit op zo'n moment op mijn vingers, mezelf ooit geleerd toen ik last had van mijn stembanden om op die manier mijn dochter te roepen ;)) naar mijn man en wenkte hem om terug te komen lopen. 

Deze scoorde ik by the way in dezelfde rij als de geweerkolven...liet de verkoper hem uit de lijst halen. We moesten nog de hele markt en ik had geen zin om me suf te slepen terwijl het me alleen om deze mooie dame ging. 

Deze foto maakte ik vlak bij de grensovergang...op weg naar de trödelmarkt. 


Vanmiddag ben ik trouwens goed gevorderd met de lapjesdeken. Ja multivroon ik heb goed opgelet met stapeltjes maken en heb de eerste rij als voorbeeld neergelegd zodat ik af en toe de volgorde in de gaten kon houden. 


Ook heb ik nog geverfd met thee, ik heb spierwitte kant en wilde kijken of ik deze kon verven. 
Hiervan resultaat, niet echt heel duidelijk verschil, maar toch genoeg. 

Lieverds ik ga ervandoor, knuff!


Warme creatieve groetjes van Susan


zondag 19 januari 2014

Zo gaat ie worden...

Goedemorgen lieverds, gisteren ben ik niet zo ver gekomen als ik wilde komen met mijn lapjesdeken. 
Ik heb nog wat vierkante lapjes staan te snijden 's morgens (om 7.11uur was ik al wakker) en op een of andere manier kwam ik daarna niet meer op gang. 


Maar later in de middag wilde ik toch het patroon leggen, waarvan hier resultaat. 
Ik heb wel nog een en ander veranderd na de foto sessie, want menn wat is dat moeilijk om het hele doek op de foto te krijgen. 
Zoals bijvoorbeeld die geruite 'duitse' lapjes, daar heb ik de blauwe streep allemaal in dezelfde richting gelegd. Alsook de achterkant van het Barbie dekbed daar heb ik de vlindertjes goed om gelegd ;). 
Ik heb toch maar besloten er een patroon van te maken, hoefde ik niet zo te puzzelen. 


Zo ligt het mooi opgestapeld te wachten op mijn locksessie...wie weet vandaag nog of anders morgen of een andere keer ;). 


Ik was ook nog ergens in de middag op zoek gegaan op zolder naar stofjes die bij de blauwe fleece deken passen. Zoals jullie zien wordt dit geen bloemetjes lapjesdeken ;). 

En eigenlijk realiseer ik me dat ik nu toch te streng voor mezelf ben geweest, ik schreef dat ik niet op gang kwam, maar heb in de tussentijd op zolder naar die stofjes zitten te zoeken én ben bezig geweest met te kijken wat ik aan kant heb voor mijn Elf Fantasy Fair/Elfia outfit. 


Ik heb namelijk een prachtig korset gescoord, eigenlijk helemaal niet wat ik in gedachten had, dus moet mijn plan in mijn hoofd enigzins aanpassen. 
Niet dat de rok anders gaat worden die ik wil gaan maken, maar mijn look wordt anders wat minder ruig en wat meer romantisch...

Ja ik spreek weer lekker in boekdelen hè, misschien loop ik zo wel even naar beneden om jullie een sneakpeak te gunnen van het kant, van het korset...

Waarvan boven resultaat ;)...dames die hier al wat langer meelopen herkennen vast iets van wat ik ook gebruikt heb in mijn andere outfit...of ik ze daadwerkelijk ga gebruiken ben ik nog niet over uit...wie weet loop ik nog wel eens in Duitsland tegen een retro kanten gordijn...

Vanmorgen heb ik wel weer eens lekker kunnen uitslapen, eens kijken wat de dag ons vandaag brengen zal...misschien wel een bezoekje aan een Duitse trödelmarkt of gaat manlief in de garage aan de slag en kan ik aan de lapjesdeken verder...we zullen zien...dat ligt namelijk aan manlief de chauffeur...die nog ligt te slapen ;).
Lieverds heb een fijne zondag!


Warme creatieve groetjes van Susan

vrijdag 17 januari 2014

Love is in the air

Overal om ons heen zie je hartjes...ja de Valentijn komt er weer aan...

Ik ben weer bezig met een hart te maken van de stofresten van mijn lapjesdeken waar ik vierkantjes voor aan het snijden ben. Hij is nog niet helemaal gevuld, er kan nog veel meer bij...

Ook op mijn werk zijn we bezig met de valentijn, ik maakte deze tijdens afwezigheid van onze werkbegeleidster. Als ze er niet is kan ik niet verder met mijn 'maxima jurk' ;). 
Toen ik hem aan het vullen was bedacht ik me dat ik er wel aan had mogen denken om niet zo kort op de kant de knoopjes te doen. Maar och dat is een leerproces en zo kunnen collega's er ook van profiteren dat ze eraan moeten denken om wat meer afstand te houden. 

Maar op het blog van Renee kun je het hele jaar door hartjes zien, ze gaat namelijk elke week een hartje sturen naar iemand die het nodig heeft. 
Ik las er hier http://vanrenee.blogspot.com/2014/01/doe-je-mee-sterkte-hartjes.html over en moest eigenlijk meteen aan een vriendin van ons denken. Niet dat ik weet dat ze het heel zwaar heeft of zo, maar haar naam kwam meteen in mijn hoofd. Ik schoof het opzij, maar bij het zien van de hartjes kwam weer haar naam in mijn hoofd en ik besloot een mailtje te sturen. 
Deze week kwam het hartje bij Marloes aan, ze is er heel blij mee en dat is dan toch weer mooi. 
Ze schreef 'zomaar een verrassing in de bus vandaag. Wat een liefde stroomt er door de brievenbus... <3'. Leuk is dat hè?!
Ken jij iemand die een sterkte hartje kan gebruiken ga dan naar het blog van Renee en stuur haar een mailtje. 

Ik zie zelfs een give away met postzegel hartjes http://dubbeldjesenkwartjes.blogspot.com/2014/01/postzegel-hartjes.html hihihi komt me bekend voor ;). Och ja dat is de inspiratie die we hier bij elkaar opdoen. 

Ik ben al flink op aan het schieten met mijn lapjes snijden voor de lapjesdeken, ik zit op bijna 150 stuks. Vandaag heb ik vierkantjes gesneden uit een Barbie dekbed, Barbie zelf natuurlijk ontwijkend ;). 
Ik heb vandaag ook vier viltjes onder het plexiglas vierkant geplakt, omdat manlief er een handvat op gezet heeft was hij niet helemaal plat van onderen en dat begon me toch te irriteren hihihi. 

De achterkant van het dekbed ga ik ook nog gebruiken hoor, zo heb ik genoeg vierkantjes om uit te kiezen bij het leggen van een patroon...nou ja patroon, gewoon lekker door elkaar...wie weet ga ik ze morgen wel aan elkaar locken.  

Lieverds ik wens jullie een heel fijn weekend en nog bedankt voor alle enthousiaste reacties op mijn brandweer rode Ambela folklore omslagdoek van de vorige blogpost. Ambela heeft al twee bestellingen voor zo'n zelfde maar dan toch anders ;). 


Warme creatieve groetjes van Susan

dinsdag 14 januari 2014

Helemaal happy met mijn brandweer rode omslagdoek

Een heel aantal kon van de week al genieten van de foto's van de brandweer rode omslagdoek, die Ambela voor me maakte. 
En vandaag kwam de omslagdoek aan, yess net zo mooi als op de foto's, als ie niet al mooier is. 
Zo happy ermee! 


Ja ik ben de Susan waar Ambela het in haar blogpost over heeft ;) http://ambelatoestanden.blogspot.nl/2014/01/brandweer-rood.html hihihi. 


Al maanden kijk ik al zwijmelend naar de prachtige creaties van Ambela en nu was ik dan eindelijk in de gelegenheid om mezelf zo'n prachtige en vooral ook vrolijke en fleurrijke omslagdoek kado te doen. 

De collage is van de foto's van Ambela's blog :). 

Ik zag al eerdere omslagdoeken, vooral de folklore roze http://ambelatoestanden.blogspot.nl/2013/10/folkroze.html vond ik super en was ik verliefd op en zoals jullie wellicht al hebben kunnen lezen trok ik de stoute schoenen aan en vroeg of ze een omslagdoek voor me wilde maken. 
Eigenlijk haakt ze niet op bestelling, maar ze wilde graag voor mij een uitzondering maken :D. 

Ik zie in mijn reactie bij de folklore roze omslagdoek dat ik destijds nog een poncho wilde, maar later realiseerde ik me dat ik een omslagdoek ook lekker op een frisse zomeravond kon omdoen en een poncho doe je dan niet zo snel aan. 
Ik ga jullie nog geen foto showen met mij en de omslagdoek, ik heb vandaag een totaal andere outfit aan...ik heb mijn laarzen namelijk terug die voor mij breder zijn gemaakt door de leerbewerker. 


Wat ik wel nog even aan jullie kan showen zijn nog wat aankopen die ik op de rommelmarkt, trödelmarkt, in Duitsland kocht. 
Ik kocht een kanten kleed voor 20 cent hihihi, en verderop kocht ik nog kleintjes voor 20 cent per stuk, verder heb ik me maar ingehouden (op de twee linten na), ben eigenlijk meer op zoek naar een kanten gordijn voor mijn outfit voor de Elf Fantasy Fair/Elfia. 


En ik kan nog wat showen, mijn man heeft me een mal gemaakt van plexiglas (in opdracht van mij ;)) om wat makkelijker vierkantjes te kunnen snijden voor de lapjesdeken. Ik heb er gisterenavond nog wat gesneden, verder ben ik druk bezig op zolder...hebben last van beestjes, een karpet van me was helemaal aangevreten...motten...dus even een pas op de plaats voor alle andere activiteiten. 


Zo lieverds ik ga er weer vandoor, ik was speciaal naar beneden komen sjeezen voor de pakketman die aan de deur stond te bellen en te kloppen...en natuurlijk bleef ik even speciaal voor jullie beneden om mijn brandweer rode omslagdoek te delen...yeahh so happy :D. Nogmaals een hele dikke dankjewel knuffel voor Ambela!


Warme creatieve groetjes van Susan

zaterdag 11 januari 2014

Kringloop geluk en thanks Mevrouw Pardoes

Op de allereerste plaats dankjewel aan Mevrouw Pardoes die op de vorige blogpost van me reageerde en me daarmee helpt een hoop werk te besparen (daar ga ik tenminste van uit ;)).

Ik kocht namelijk op 'haar advies' een rolsnijder en heb ook maar meteen een fatsoenlijke snijmat gekocht. Met €39,90 steunde ik daarmee vandaag de lokale middenstand en die nummers checkte ik natuurlijk even in mijn app 'angel numbers' van Doreen Virtue. Normaal deel ik die alleen op mijn engelenblog ;), maar vond ze wel toepasselijk. 

Nu kan ik inderdaad zonder uitstel aan mijn missie werken, lekker recykleren en daarmee een mooie lapjes deken maken en wie weet volgen er nog wel meer. Ik had ze eerst via internet willen bestellen, maar dan kan ik op zijn vroegst dinsdag aan de slag en zo help ik toch een middenstander te blijven bestaan en heb ik ook nog even genetwerkt ;). 

Voorheen was mijn missie 'milieu redden' meer gericht op goede energie verspreiden met de chembusters en mijn orgonite creaties, maar nu meer en meer op recyclen van stoffen die andere niet meer willen en weggooien. Klik op label orgonite als je er meer over wilt lezen en andere creaties wilt zien. 

Zelfs op mijn werk gebeurd dat nog en red ik regelmatig kleine stukjes stof uit de prullenbak hihihi. 
Met dit jeans hart als resultaat (work in progress) om mijn andere collega's te laten zien wat voor leuks je kunt maken van restjes stof. Ik liet ook al aan enkelen creaties van Janina zien om ze te stimuleren om stofresten te bewaren! http://elkedagzaterdag.blogspot.nl/2014/01/terwijl-ik-zat-te-wachten-op-een.html?

Maar nu zijn jullie natuurlijk ook wel benieuwd naar mijn kringloop vondsten toch?
Op de eerste foto kun je er eentje van vandaag zien, een dekbed overtrek. Ik kocht ook nog wat jeans en ja hoor om te gaan recyclen...geen jeans meer weggooien hè! Ga zelf aan de slag of bewaar ze voor mij :). Ik vergoed natuurlijk de verzendkosten en wil natuurlijk ook dan wel als dankjewel een zakdoekhoesje maken of bijvoorbeeld een telefoon hoesje...

Ik scoorde gisteren 3 dekbed hoezen en een geborduurd tafellaken. 

En nog een tafellaken...wat ik met de laatste ga doen weet ik nog niet...het is van dikke zware kwaliteit...über kitsch. 
Wie weet wordt het wel ooit een tas...ooit...want nu ga ik me storten op het snijden van stof voor de lapjes deken in wording. 

Een fijn weekend lieverds!
Warme creatieve groetjes van Susan


vrijdag 10 januari 2014

49 down about 100 to go...

Hey lieverds daar kom ik effe snel om de hoek piepen.


Gisteren (en niet eergisteren, zoals in de planning stond ;)) vierkantjes geknipt, 16x16cm, voor een nieuwe lapjes deken. 
De witte lapjes daar heb ik nog plannen mee...
En zoals de titel al zegt heb ik nog dubbel zoveel te knippen, dus nog heel wat werk voor de boeg. 

Dit was de lapjes deken voor mijn dochter die ik haar met kerst gaf, met blokken van 30x30cm. 
Ik zag bij de reacties op mijn vorige blogpost staan dat ik al ver was, maar die afbeelding was van de lapjesdeken die klaar is ;).  

De nieuwe gaat er heel anders uit zien, maar wel weer meisjesachtig :). Tot nu toe een dekbed en een gordijn gerecykleerd!


Woensdag is er niet veel uit mijn handen gekomen, in plaats van creatief, ben ik sociaal geweest. 
Bijna twee uur met een vriendin aan de telefoon gehangen die me belde, daarna gaan wandelen (waarvan een aantal wolkenclub foto's als resultaat) wat ik dus twee uur daarvoor van plan was hihihi, maar lekker bijkweppen is natuurlijk ook heel leuk en de wandeling erna was zalig. 
Verder wat quality time met mijn dochter besteed, die ziek thuis was. 
Inmiddels is ze alweer op de been hoor en als het goed is heeft ze ons niet aangestoken. 

Lieverds heb een fijne dag!


Warme creatieve groetjes van Susan


woensdag 8 januari 2014

Zoveel ideetjes, zoveel plannen...

Ik heb in mijn hoofd zoveel ideetjes en zoveel plannen, maar de uitvoering ervan dat is dan een tweede. 
Zo kocht ik een oud engels prentenboek, vanwege het formaat, was eigenlijk op zoek naar een groot oud woordenboek op A4 formaat, maar volgens mij bestaan die helemaal niet. 
Maar ga ik werkelijk durven scheuren in dit toch wel weer bijzondere boek? Het zag er van buiten saai uit, maar al bladerend kom ik prachtige prenten tegen en het is ook nog eens uit mijn geboortejaar...1967...mmm dilemma... 

Ook kocht ik in Duitsland twee fleece dekentjes, omdat ik de kleurtjes zo leuk vind en ze zo lekker zacht aanvoelen en ze goedkoop waren...en omdat ik graag voor mezelf ook een leuke lappendeken wil. Maar inmiddels groeiden er nog meer plannen in mijn hoofd...

Een paar weken geleden kocht ik ptt postzakken, het lijkt me zo gaaf om mijn eigen ptt schoudertas te maken. 
Maar er staan al zoveel naaiprojecten op mijn denkbeeldige lijst...lappendeken, verstelwerk (mega hoog opgestapeld in de wasmand).
Ik wil nog altijd een rok maken of rokken maken à la Zand Amsterdam, ik heb nog twee outfits te maken voor de Elfia (Elf Fantasy Fair) in Haarzuilens die met pasen is, rokken van t-shirts maken...oh ik heb ook al meer dan een jaar prachtige stofjes en nu ik op mijn werk voor hulp kan vragen, wil ik daar ook nog wat mee...

Jullie snappen het al in mijn hoofd staan zoveel projectjes in de planning, maar nu nog de tijd vinden en ook maken om er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. 
Het huishouden, boodschappen, en al die andere dingen die tijd in beslag nemen die moeten ook gebeuren. Ja voor mij is dat toch vaak een moeten, ik zou het liefst de hele dag lekker creatief bezig willen zijn, maar soms ben ik ook ronduit lui, niet vooruit te branden of besteed uren aan iets dat ook sneller kon, maar och ja ik ben ik en wat ook echt moet gebeurd ook wel. 

Die outfits voor de EFF komen er in ieder geval, hoe dan ook, eentje is al half af hoor, het korset heb ik, de rok (is eigenlijk een jurk) is er...alleen wil ik er meer volume in creëren...
De foto is van de Elf Fantasy Fair in Arcen 2012 en als ik de foto's later bekeek zag de hoepelrok onder mijn jurk niet zo mooi uit...daar wil ik dus iets anders van gaan maken óf een hele nieuwe rok ;). 

Die lapjesdeken daar wil ik vandaag toch een start mee maken, dekens nameten of ze daadwerkelijk wel 150x200m zijn, stofjes uitzoeken en knippen. En of ze voor mezelf worden of dat ik er toch andere plannen mee heb, dat gaan we vanzelf wel zien. 

Ik las al eens op iemands blog (sorry weet niet meer waar, maar bij een van jullie), om naast een nieuw naaiproject, ook iedere keer een verstelwerkje te doen...zou heel slim zijn om dat te doen, zo raak ik ook wat door die stapel heen ;). 
Ik ga in ieder geval niet te streng voor mezelf zijn, die ptt postzakken tas komt er wel...die à la Zand Amsterdam rok ook...wanneer dat gaan jullie vanzelf een keer hier zien...
Lieverds heb een fijne dag! Oh ja gisteren deelde ik nog een blogpost met leuke post ;). 


Warme creatieve groetjes van Susan

maandag 6 januari 2014

Leuke post tijd

Ik kreeg de laatste tijd weer leuke post, deelde sommige ervan al op mijn engelenblog waar ik wat actiever probeer te zijn.
Dit bericht wilde ik gisteren avond posten, maar nu eens even snel tijd maken...voordat ik alweer over het avondeten kan gaan nadenken hihihi. 

Deze kaarten kreeg ik van het weekend van Tante Jannie, Esther en MiM...ja van Esther kreeg ik er zelfs twee...die stuurde het engeltje mee (was de voorkant van een kerstkaart die ze gekregen had) en ze had ook nog een boel postzegels mee gestuurd. 
Lief van je Essebes dat je blijft doorverzamelen, ennuh postzegels kan ik nooit genoeg hebben ;), daar kan ik weer leuke postzegel engeltjes of hartjes van maken of kaartjes...

Deze maakte ik voor mijn vaders verjaardag :)
En ook dit uiltje ;). 

Ik kreeg ook nog andere leuke post, van Els een geluksvisje kaart, van Nanabee een zelfgemaakte engelenkaart, van Multivroon een stofje met de hertjes stempel (die ze hier eens won) bestempeld en een grappige kaart en last but not least een kaartje van Maddy met een engeltje die ik bij haar won :). 
Nou ja eigenlijk was het de bedoeling als ik zou winnen dat het naar iemand anders zou gaan, maar Maddy vond dat ik ook een engeltje verdiende en eens verrast mocht worden :D. 

Gisteren verstuurde ik ook nog post...kon ik nog even gebruik maken van de voordelige kerstzegels...maar ik weet nog niet of die is aangekomen...
Och ik maak er een collage van en wie weet zijn er wel dames die denken...hey dat zou wel eens voor mij kunnen zijn...of wie weet herkennen ze de flop die bij hun in de brievenbus lag ;). 

Yesss Essebes heeft het oeranje postzegel hartje binnen! http://espiratie.blogspot.nl/2014/01/hartje.html

Ik ga er weer vandoor lieverds, ik wilde nog een paar foto's delen, maar zie ze niet in mijn fotostream staan...och binnenkort deel ik ze dan ;), dikke knuffels aan mijn blogdinnetjes en oh ja Annemie je post is vandaag binnen gekomen met een lief engeltje :). 


Warme creatieve groetjes van Susan




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...