dinsdag 30 april 2013

Mijn Koninginnedag/Kroningsdag aanwinsten

Vanmorgen zijn we op tijd opgestaan om naar Maastricht te gaan voor de vrijmarkt in het stadspark van Maastricht.
Ik zag dat het al om 8 uur begon en wij houden niet zo van menigtes, vooral niet als je lekker wilt rommelen, dus waren mooi op tijd daar, half negen, en hebben we lekker langs de kleedjes gestruind.

Er lag allerlei leuks en moois, maar ik heb me ingehouden. Mijn eerste aankoop waren een stel vrolijke ansichtkaarten, ook daarmee ben ik niet losgegaan ;). Een aantal zijn onbeschreven en ook een heel aantal zijn beschreven, maar daar kan ik toch wel wat mee. Ik vond ze in ieder geval schattig.
Mijn volgende aankoop waren twee kledingsetjes (jurk en jasje), in het blauw en een in groen (op de foto maar van ieder eentje), leuk om met elkaar te combineren en thank God ze pasten :D. Dat vind ik toch altijd wel spannend...nu nog een paar leuke leggings of panty's erbij scoren, want jammergenoeg heb ik die echt nodig voor onder een rok/jurk met mijn bovenbenen ;).
Ik kocht nog een witte rozen armband en een zakje met kantjes...beide natuurlijk met mijn volgende Elf Fantasy Fair outfit in gedachten of voor een zomerse outfit :).


Onlangs had ik ook nog een heel groot kringloop gelukje, ik was die dag op zoek naar een tasje voor in mijn boektas, maar kocht uiteindelijk een tasje waar ik de hengsels uit gesloopt heb.
Ik had er de vorige keer een advertentiespel gezien, maar niet gekocht. Dus keek of het er nog was, er waren er zelfs drie...ik zocht de mooiste uit, maar ik kwam nog zoveel ander leuks tegen dat ik flink los ben gegaan, allemaal leuke memory en lotto spellen, kijk maar eens in de collage.
Het enige probleem dat ik altijd heb is dat ik het zonde vind om zo'n spel uit elkaar te halen om als snailmail te gebruiken, maar met enkele wil ik zekers creatief zijn. En daar is het natuurlijk allemaal mee begonnen met mijn 365 dagen creatief project dat ik vorig jaar ben gestart.

Morgen krijg ik trouwens bezoek van Tante Jannie, die natuurlijk niet echt zo heet, waar ik me op verheug en wie weet gaan we dan samen ook nog even kringlopen.

Lieverds nog een hele fijne Kroningsdag gewenst!


Warme creatieve groetjes van Susan die naar de inhuldiging van Koning Willem-Alexander aan het kijken is











maandag 29 april 2013

Daar waar de Mini ons brengt

Geïnspireerd door de blogpost van Ellen van Ietsiepietsiekitschie 'Daar waar de wind ons brengt' met foto's waar we allemaal van kwijlen kom ik met mijn eigen versie; mijn blogpost 'Daar waar de Mini ons brengt'.

Binnenkort is het weer zo ver en gaan manlief en ikke op vakantie met onze Mini, voor het allereerst met de koperkleurige Mini. Normaal gingen we met onze Mini traveller, een stationwagonnnn versie van een Mini, maar die zullen we jammergenoeg de eerste jaren niet meer mee op reis kunnen nemen die is hard toe aan roesteratie ;).
Ik ben benieuwd wat er allemaal in ons Mini'tje past, want we gaan op kampeervakantie naar de Internationale Mini Meeting in Italië in de buurt van Florence.
Er zouden al zo'n 3000 inschrijvingen zijn, dus ik ben benieuwd.

Ieder jaar is het IMM in een ander land en een keer op de vijf jaren in Engeland (volgend jaar :)), vorig jaar gingen we naar Hongarije. Daarvoor was Zwitserland (2011), Duitsland (2010), Engeland (2009), Nederland (2008), Denemarken (2007), Polen (2006) aan de beurt en natuurlijk een heleboel andere landen maar Polen was mijn eerste IMM.

Ik ben zelf opgegroeid met Mini's, maar wij gingen altijd met de trein op vakantie en we sliepen niet in een tent (wel ook in de trein), maar in Pousada's...kastelen en mooie hotels ;) hihihi.

Maar terug naar daar waar de Mini ons brengt, ik heb al eens naar de route gekeken en die brengt ons door Zwitserland, maar kamperen gaan we ergens voor de grens in Duitsland en dan als we Zwitserland uit zijn in de omgeving van Milaan en daarna bij Florence voordat we naar het IMM terrein gaan en na de meeting gaan we nog een paar dagen Rome aan doen.

Ik heb me gisteren en vandaag al zitten te verlekkeren aan foto's van die steden.
Zelf ben ik in 1989 in Italië geweest in Cattolica samen met mijn eerste man, als pré huwelijksreis. En manlief is in 2003 geweest met zijn toenmalige vriendin (destijds ook IMM in Italië). Dus dit jaar gaan we samen nieuwe herinneringen maken ;).

Van deze blogpost zullen jullie niet zo kwijlen als die van Ellen, wellicht enkele wel van de Mini of zeer zeker velen van die prachtige plekken in Italië. Maar niet van ons vakantie huisje hihihi, ja ik ben dat die daar ligt in de tent :p. Zo kunnen jullie een voorstelling maken van ons paleisje whahaha.
En om toch nog even een idee te geven van mijn jeugd met de Mini, de collage uit de oude doos die ik al eens eerder deelde.


Warme creatieve groetjes van Susan







zaterdag 27 april 2013

Weer eens tijd om te knutselen voor leuke post

Dag lieverds het is op dit moment en ook de komende tijd veel stiller op mijn blogs als gewoonlijk.
Ik ben natuurlijk druk bezig geweest met de Elf Fantasy Fair, maar we gaan binnenkort ook op vakantie dus dat vraagt ook om voorbereidingen.
Afgelopen donderdag had ik wel weer eens een knutseldagje zoals vanouds, even geen was, geen andere bezigheden.
Het was die dag ook 25 april de dag van de Pay it Forward's...ik heb dan ook aan mijn drie PIF's zitten te werken. Eerst lekker onder het afdak en daarna verhuisd naar een plekje met een briesje.
Destijds had ik gezegd dat ik ze zou versturen voor de 25ste april maar dat is me niet gelukt. Nog even geduld Kim en Mieke ;). Kim stuur je me je adres nog even, dat heb ik niet!

Ook heb ik zitten te werken aan de Give Away van mijn andere blog An Angel Each Day. Daar was donderdag de uitslag van en Tante Jannie heeft gewonnen.
Ik had er bewust niet teveel reclame voor gemaakt en ook de dames die me daar regelmatig volgen gevraagd om het niet te doen omdat ik het graag een van mijn actieve volgers gunde. En het lot heeft beslist voor Tante Jannie, een hele actieve volgster :).

Nu hebben we al een hele tijd geleden een afspraak gemaakt en ze komt volgende week op bezoek, dus heb ik nog een paar daagjes om mijn PIF voor haar af te ronden en de extraatjes van de Give Away.
Maar ik wilde haar toch alvast met een gedeelte van de give away verrassen en stuurde het mooie kaartje en de poezieplaatjes en wat andere kleine dingen alvast op. Gisterenavond kreeg ik een mailtje dat ze het ontvangen had. Ik kreeg pas ook nog een prachtige snailmail van haar die ik nu ook nog even deel ;).

Ook verstuurde ik een swap, aan die was ik ook al weken bezig. Maar die is op weg naar België, dus dat zal wel wat langer duren. Ik hoop dat ze er blij mee is, nog even geen foto's van want ik wil dat het een verrassing blijft.

Verder ben ik 's avonds ook nog bezig geweest voor Marloes, ze krijgt van mij een troostprijs...haar briefje was niet in de trekking geweest...oops.
Maar dat heb ik nog niet verstuurd en hoop ik dit weekend verzendklaar te kunnen maken.

Gisteren ben ik een dagje naar Maastricht geweest op bezoek bij mijn oude vriendinnen Peggy en Marjolein uit de tijd dat ik een alleenstaande moeder was en we samen Maastricht onveilig hebben gemaakt en in die jaren lief en leed hebben gedeeld.
We hebben elkaar vorig jaar weer voor het eerst gesproken sinds jaren en afgesproken om eenmaal per jaar bij elkaar te komen. Zo fijn om met oude vriendinnen lekker bij te kweppen, met kids van dezelfde leeftijd en ook alledrie van ongeveer dezelfde leeftijd. Alledrie te maken met samengestelde gezinnen (alhoewel ik daar jammergenoeg het weinigste mee te maken heb omdat we weinig tot geen contact hebben met manlief zijn kids), alledrie richting overgang whahaha, dus het was weer zalig bijkweppen, maar dat had ik al gezegd ;). Gisterenmorgen maakte ik nog een rozenkwarts armband voor Peggy (geen foto...vergeten) die ik ter plaatse afmaakte vanwege checken van haar polsomtrek. Voor Lein zocht ik een paar engelen oorbellen uit die ik al eens eerder maakte. Ik zag namelijk op facebook foto's dat Peggy oorbelknopjes draagt, maar wel ook andere sieraden en Lein wel grotere oorbelhangers maar met alleen een horloge.

Woensdag was mijn moeder op bezoek en verder is manlief al weer weken thuis, weinig werk op z'n werk en tsja dan zitten de uitzendkrachten als eerste thuis. Financieel is dat natuurlijk niet makkelijk, gelukkig gaan we op een goedkope vakantie met ons Mini'tje en met de tent en omdat we niet met andere reizen kunnen we ons aan ons eigen budget houden. Mijn moeder komt dan dochterlief gezelschap houden zodat die niet alleen zit, ze vinden het beide ook wel heel gezellig.

Dus lieverds jullie zullen me om al die zaken weiniger zien op jullie blogs en mijn eigen blogs, maar ik vergeet jullie niet hoor en neem jullie gewoon mee op reis (duurt nog effe hoor ;)).
Ik denk aan Els bij het zien van prachtige wolken, ik neem lieverds als Tante Jannie, Syl, Lien, Lore en nog vele anderen in gedachten mee als ik kringloop, MiM als ik engeltjes zie, Jenneke, Moos en andere haaksters als ik kanten kleedjes en ander moois gehaakts zie. Jullie hebben zowiezo al bezit van mijn huis genomen ;)...er staan prachtige kaarten van jullie in mijn kaartenrek of er hangen mooie en leuke creaties van jullie in mijn dromenvanger of er slingert nog her en der post van jullie rond in ons huis :p.
Ik kreeg afgelopen week nog een lieve verrassing van Esther, welke ik deelde op mijn engelenblog, dus Esther gaat ook mee op vakantie ;).

Voor nu wens ik jullie een heel fijn weekend en ook alvast een hele leuke gezellige en hopelijk een zonnige koninginnedag. Wie weet heb ik nog wat te delen in de tussentijd, ik heb nog wat geweldige kringloopvondsten in petto, maar daar wacht ik nog even mee :).


Warme creatieve groetjes van Susan











woensdag 24 april 2013

Frida Kahlo flower crown - bloemen kroon

Vandaag kom ik wat meer foto's van mijn bloemen kroon laten zien die ik droeg op de Elf Fantasy Fair, geïnspireerd door een ander blog van Crafty lady abby.


Ik zag bij haar een link naar een Youtube filmpje van Threadbanger, DIY Flower Crown inspirered by Frida (Kahlo). http://www.youtube.com/watch?v=bfYjb9yATF4#
Deze enthousiaste dame legt zo goed uit hoe zelf een bloemen kroon te maken, ga maar eens naar het filmpje/de tutorial kijken ;).

Ik heb de kroon (de diadeem van de Action, die doet niet zo'n pijn aan je hoofd ;)) wel van beide kanten met rozen bedekt omdat ik nogal klein van stuk ben en er genoeg mensen een goed zicht op de kroon zouden hebben en natuurlijk ook omdat het best lekker over de top mag op zo'n fantasy fair.

Ik maakte er wel nog een (antislip) elastische band (Kruidvat) aan bij onze vrienden in Hoofddorp, omdat de kroon toch best zwaar was en de diadeem natuurlijk wel moest blijven zitten.

Zoals jullie zullen kunnen zien heb ik bijna alle rozen gebruikt die op de bloemenkrans zaten, ik heb ze trouwens niet korter geknipt, maar zoals ze waren op de diadeem geplakt. Wel maakte ik van vilt een bredere basis, zoals Corinne in het filmpje laat zien.

Verder laat ik jullie de foto's zien die Bart Vyvermans van me maakte, hij is hobby fotograaf en maakte vorig jaar al zulke prachtige foto's van me. Gelukkig kwam ik hem zaterdag ook weer tegen in die menigte en nam hij me even apart en maakte enkele foto's van me. Het viel me gelukkig ook nog in dat mijn dochter een opmerking had gemaakt dat ik beter uit zag zonder zonnebril (ik stuurde haar een foto van mijn outfit), Bart bewerkte die foto voor me en de foto waar ik samen met onze Engelse vriend Neil op sta. Kijk maar eens mee naar de prachtige foto's.


Warme creatieve groetjes van Susan







dinsdag 23 april 2013

Making of boek tasje Elf Fantasy Fair (Book purse)

Vandaag eens even de tijd maken om de foto's delen van mijn boek tasje in de maak voor de Elf Fantasy Fair.

Op dag 122 van mijn 365 dagen project van vorig jaar deelde ik al eens foto's van de start. http://365dagencreatief.blogspot.nl/2012/04/dag-122-boek-tasje-in-de-maak.html
Ik wist toen toch nog niet hoe hem te maken zoals hij mij zou bevallen en mijn naaimachine werkte toen ook niet mee lees ik nu net ;).

Op Youtube staan diverse filmpjes hoe er eentje te maken, maar de meeste filmpjes doen alleen aan de binnenkant en zijkant een stofje. Ik heb graag mijn tassen afgesloten ;). En dat is best goed gelukt met mijn constructie :).

Dit boek tasje is een van de twee lijmpistool creaties waar ik het vorige week over had in mijn blogpost 'busy...busy...busy'.
Die avond was het eerste gedeelte klaar. Het karton op maat gesneden en in het boek geplakt. En niet te vergeten de handvaten die ik ook meteen op hun plaats bevestigde.

De dag erna (donderdag) heb ik de stof op maat geknipt en omgestikt en op zijn plaats geplakt. Best nog een moeilijk klusje en het boek tasje is niet helemaal perfect maar ik ben er dik tevreden over.

Ik heb het dan ook met plezier gebruikt bij mijn outfit op de Elf Fantasy Fair te Haarzuilens.
Op de foto bij de ridder in de blogpost van gisteren kun je het boek tasje goed zien bij mijn outfit.

Vandaag kreeg ik trouwens een prachtige foto van mezelf te zien gemaakt door Bart Vyvermans. Hij maakte vorig jaar al prachtige foto's van me in Haarzuilens en dit jaar kwam ik hem weer tegen en nam hij me even apart en maakte foto's. Ik ben er weer heel blij mee!


Warme creatieve groetjes van Susan






maandag 22 april 2013

Gezocht en gevonden : AnneO

Zaterdag was ik op zoek naar AnneO, nou ja op zoek...ik wist dat ze ergens in de Middeleeuwse kampementen zou zijn met hun re-enactment groep.
Daar aangekomen vroeg ik rond met een foto van haar op mijn iPhone, ik zag dat mijn zoektocht vast gelegd is door vrienden van ons en vind het wel grappig om ze hier te delen.

Ook een foto van ons tweetjes kan ik delen, ook bij onze vrienden op Facebook gevonden. Manlief heeft ook een foto gemaakt, maar die heeft ze nog niet online gezet en is volgens mij niet zo anders als deze.

AnneO heeft ook een blog: http://greendotsandrainbowstripes.blogspot.com/


Warme creatieve groetjes van Susan die nog steeds bij aan het komen is van een intensief weekendje


Ps. Ik zie nu dat de foto's veel op elkaar lijken, maar dat komt omdat ze door twee verschillende mensen zijn gemaakt. Wel grappig om te zien :).
Op foto 2 zie je mijn boek tas (book purse) en bloemen kroon een stuk duidelijker.









zaterdag 20 april 2013

Het is eindelijk zover...de Elf Fantasy Fair Haarzuilens (look)

Goedemorgen lieverds! Mmm of ik meteen als we op de Elf Fantasy Fair zijn een foto krijg gepost is natuurlijk de vraag, maar ga ik zekers proberen.
Nu lig ik nog op een luchtbed te typen met vlechtjes in mijn haar. Pff weinig geslapen vannacht, het luchtbed wat wij hebben meegenomen was niet genoeg opgepompt en we rolden alleen maar tegen elkaar aan en iedere beweging van de ander voelde je enorm. Dus na een half uurtje besloten om het andere luchtbed te nemen, Jenny had gekozen voor de bank.
Neil ligt in een kamertje op een veldbed, mmm zou zomaar vannacht met hem willen ruilen want wat kan manlief snurken pff grr.
Als ik vannacht 3-5 uurtjes heb geslapen dan is dat veel, oh ja niet te vergeten dat hier nog twee katten door de kamer rennen...
Nadat we van luchtbed gewisseld hadden vonden de katten het wel heel leuk om de onze uit te proberen ;).

Maar okay het is al kwart voor negen en de rest lijkt nog in diepe slaap. Dadelijk de vlechtjes uit mijn haren doen, ik zal wel als een rasta girl uitzien. Ik heb gisterenavond nadat we terug kwamen van uiteten bij Rancho (mennn wat een afgeleefde tent en wat een slechte en mega langzame bediening) heb ik bier in mijn haar gesprayd (zonde vonden de bierdrinkers, maar het was bier dat bij ons al jaren in de kelder staat...wij zijn geen bierdrinkers) en vlechtjes gemaakt.

Dadelijk nog even een elastiek aan mijn bloemenkroon maken, ja nu kan ik het gewoon zeggen hè want dadelijk zien jullie mij in vol ornaat ;).
Ik heb een flower crown à la Frida Kahlo gemaakt, geweldig instructie filmpje op Youtube gezien, wat een grappige vrouw. Link zal ik na het weekend delen.

Mijn boek tas (book purse) daar moet ik ook nog even een elastiekje aan bevestigen als slot. Ik had die dingen gisterenavond willen doen, maar zijn gaan uiteten en waren laat terug. Nageltjes heb ik wel gelakt, iets wat ik normaal niet meer doe maar voor het totaalplaatje is dat natuurlijk mooier. Alhoewel ik nu al beschadigingen eraan zie, maar goed dat ik dat donderdagavond niet heb gedaan wat mijn plan was, want na die grondige poetsbeurt van de 'ontploffing' in de ijskast was er niet veel van overgebleven :p.

Ik ga eens opstaan, het is tien voor negen eens kijken of ik de boel hier wakker krijg ;). Ik zal de enige zijn die niet verkleed naar de Elf Fantasy Fair gaat, want tsja met mijn mega jurk aan pas ik echt niet in de auto. Manlief moet wel nog kunnen schakelen ;).
Ik zal ter plekke ingebonden moeten worden :D.
Heb een fijn weekend lieverds!


Warme creatieve groetjes van Susan

Ps mijn look zal denkelijk niet veel anders zijn als vorig jaar, alleen mijn 'flower crown' en 'book purse' zijn de dingen die het anders maken. Denkelijk zal ik mijn zwart bontjasje/bolero nie gaan dragen en gewoon kiezen voor het jasje dat bij de jurk past met de witte stola erbij (voor de kou). De ruigere look is gewoon niet te doen, het is en blijft een prinsesse jurk ;). Knuff!



vrijdag 19 april 2013

Ontplofte fles :(

Vandaag even een huishoudelijke mededeling hihihi. Vanmorgen bleek er een glazen fles te zijn 'ontploft' in de ijskast, nu zou het zomaar kunnen dat dit gisterenavond gebeurt toen we op verjaardagsbezoek waren.
Maar vanmorgen zag ik een plas rode vloeistof op de grond toen ik mijn broodbakmachine uit de kast pakte.
Ik snapte er al niks van, dus trok de ijskast open en bij de aanblik van de binnenkant werd ik echt niet blij.

Ik kreeg in het najaar van de buurvrouw een fles druivensap gemaakt van de druiven van haar buurvrouw. Ze maakte al eens eerder heerlijke vlierbessenjam, maar deze druivensap vond ik niet echt lekker, mierzoet en ook weer wat bitter. Normaal hou ik van zoet, maar dit was me net wat te zoet.

Blijkbaar heeft deze fles die maanden staan te gisten in de ijskast, het was vanmorgen echt een slagveld in de ijskast en ik ben er twee uur mee bezig geweest om het schoon te krijgen en niet overal glas te hebben. Sommige dingen heb ik ook maar gewoon meteen de vuilnis in gemikt en daarna de hele ijskast grondig schoon gemaakt.
Nu was dit een klusje waar ik vanmorgen niet op zat te wachten, maar ja laten we eerlijk wezen op zoiets zit je nooit te wachten.

Inmiddels zijn we onderweg naar Hoofddorp (nu in de file rondom Eindhoven) waar onze Mini vrienden zullen zijn aangekomen uit Engeland. Die zijn dit weekend speciaal voor de Elf Fantasy Fair overgevlogen en morgen gaan we dan ook met z'n zessen een leuke dag beleven.
Manlief bleek vlak voor vertrek niet meer in zijn leren broek te passen, hij heeft wat teveel schnitzels gehad hihihi en die krijgt dan maar een zwarte jeans van mij aan whahhaha met een beetje hoogwater. Tsja dat krijg je hè als je je outfit niet eens van te voren aanpast.
Ik vind dat wel jammer want tsja die leren broek onder zijn lange leren jas ziet natuurlijk veel mooier uit als een jeans van mij hihihi. Och ja het zij zo, het wordt toch wel gezellig!


Warme creatieve groetjes van Susan



woensdag 17 april 2013

Busy...busy...busy

Dag lieverds ik ben jullie niet vergeten hoor, maar ben druk bezig met de voorbereidingen van de Elf Fantasy Fair.

Ik zit nog op het terras te wachten tot het lijmpistool is afgekoeld. Ik ben al heel tevreden met wat ik vanavond gemaakt heb, het is nog niet klaar...morgenvroeg de afwerking en dan heb ik toch een heel bijzonder item wat op Etsy niet zou misstaan.

Ook gisterenavond nog iets gemaakt wat op Etsy voor veel geld verkocht wordt. Gisteren voor het eerst met een lijmpistool aan de slag geweest. Wow wat een uitvinding, alleen vreet het van die lijmstaafjes. Nu heb ik blijkbaar wel hele korte volgens mijn dochter.

Het lijmpistool nam manlief een paar maanden geleden mee vanuit de garage. Oh ik kijk nu uit op mijn creatie en ben zo trots op mezelf. Morgen zal ik er nog genoeg werk aan hebben om het goed af te werken zodat het ook een handig item is. Nee ik ga niets verklappen, jullie zien het zaterdag wel op de foto's!

Wat ik wel kan delen zijn creaties die mijn dochter vandaag en gisteren maakte en voor het weekend. Ze heeft via mij Pinterest ontdekt en doet heel wat inspiratie op. Ze maakte blote voet sandalen en pimpte flip flops. Ze had zelf wat kralen gekocht, maar mocht natuurlijk ook grabbelen bij moeders in de kralendoos.

Oh ja ik verstuurde ook nog post naar Tante Jannie, ik verstuurde een verjaardagskaart naar Merula en DMS post naar Nana van het blog Goudhaartje.
Tante Jannie en ik sturen elkaar gezellige brieven (niet op de foto, want dat is privé ;)) en de hare kreeg ik alweer meer als een maand geleden, dus het werd echt tijd om daar tijd voor te maken (afbeelding met flow kaart van de Eifeltoren :)).
Het adres voor de Dream Make Share post had ik ook al eerder aangevraagd en moest er ook echt uit, Nana blogt pas en schreef over haar drie slechte tuinierders dus stuurde ik een envelop vol bloemetjes... En verjaardagspost naar Merula...tsja heb haar verjaardagsdatum in mijn agenda staan, maar vergat het dus die dag maar meteen werk ervan gemaakt...

Zoals jullie zien en lezen heb ik het druk. Ik ga er nu lekker vandoor, doe nog een snelle engelenblogpost en dan zoefff naar bed. Morgen is weer een nieuwe dag :).


Warme creatieve groetjes van Susan









zondag 14 april 2013

Mijn recykleer rok afgewerkt en bezig met EFF jurk

Vanmorgen was ik al vroeg wakker en besloot ik om mijn recykleer rok af te werken. Ik maakte hem tijdens de recykleer veertiendaagse in september 2012, het was mijn enige recykleer project want mijn naaimachine wilde niet meer doen wat ik wilde.
Vervolgens bleef mijn naaimachine maanden staan, maar sinds eergisteren na een goede smeerbeurt door manlief loopt mijn naaimachine weer als een zonnetje (dat vertelde ik natuurlijk ook al in mijn blogpost ;)).
Maar okay terug naar vanmorgen, ik deed de rok vanmorgennog eens aan en besloot dat ik hem korter wilde. Een stuk of tien centimeter eraf geknipt, een mooi zwart lintje uitgezocht. Eerst nog op het afgeknipte stuk de zigzag steek uitgeprobeerd en daarna op mijn rok bevestigd.

Daarna heb ik hem meteen aangedaan en zijn we naar twee markten geweest in Duitsland (hier praktisch om de hoek), ze verkopen er nieuw spul, groente en fruit en er staan ook mensen met rommelmarkt spul. Ik kocht er weer een stapeltje kanten kleedjes, kleintjes deze keer, handig om te verwerken tussen de grote kleedjes in de Elf Fantasy Fair jurk to be.

En thuis gekomen ging ik aan de slag met mijn rode jurk, ik heb namelijk besloten om de plateauzolen laarzen niet te gaan dragen. En dan moet er echt een stuk van de lengte af. Mijn jurk bestaat uit 5 lagen, de binnenste drie lagen daar knipte ik gewoonweg een stuk van af. De een op buitenste laag heb ik onlangs helemaal met de hand omgezoomd en vandaag was de buitenste laag aan de beurt. Ik heb hem gewoon in wat plooien omhoog gehaald, nou ja gewoon...zo makkelijk vond ik het nog niet om te zorgen dat hij overal op de juiste lengte kwam.
Morgen nog even gaan uittesten met de jurk aan en mijn hoepelrok aan (die moet ook nog ingekort ;)).
Foto's; linkse was voor het korter maken met een prachtige lucht op de achtergrond (eindelijk was het zonnetje door gekomen) en de rechtse tijdens. Ik heb helemaal vergeten om er een foto van te maken toen hij af was. Zaterdag kunnen jullie het zien ;).

Wat leuk was dat ik toen ik klaar was twee tuinen verder de buurvrouw tegen haar jonge dochtertjes (7 en 5 denk ik) hoorde zeggen 'kijk daar een prinsessejurk'. Mijn jurk hing namelijk aan het afdak en van helemaal achterin hun tuin was die blijkbaar te zien. Ik hield hem een beetje naar voren. Een van de twee dochtertjes vroeg of ik naar een bal ging. En ikke 'ik ga volgende week naar een kasteel :D'.


Warme creatieve groetjes van Susan





zaterdag 13 april 2013

Aan de recykleer voor de EFF

Ja hoor ik ben eindelijk weer eens aan de recykleer.
Manlief heeft gisteren mijn beide naaimachines gesmeerd, de moderne daar is zelfs de achterkap helemaal vanaf geweest en nu lopen ze allebei weer als een zonnetje.

Mijn retro naaimachine kreeg ik voor mijn 21ste verjaardag, dit jaar alweer 25 jaar geleden. Hij heeft toch bijna 8 jaar of zo ongebruikt in de gangkast gestaan. Hij blijkt het nog gewoon te doen.

Vandaag ben ik begonnen om van mijn rood jasje dat bij mijn Elf Fantasy Fair jurk hoort een patroon te maken en een zwarte bolero van nepbont te maken.
Ik heb dit in geen jaren meer gedaan en al helemaal niet van een bestaand model, maar het is me gelukt.

Ik ben eerst aan de slag gegaan met de voering, om zeker te weten of het me ook wel zou passen.
Ik had nog op zolder zwarte stof liggen die ik eens voor €2,50 kocht bij de Leenbakker in 2009 ;). En met een beetje gepuzzel en wat hard nadenken met mijn blonde hoofdje is het me gelukt.

Daarna de cape genomen (onze Engelse vriendin had hem vorig jaar in Arcen aan, zie laatste foto) en de binnenkant verknipt tot stukken voor mijn bonten bolero en ook daar is het goed mee gekomen.
Okay ik heb me verknipt in het begin met twee gelijke stukken voor de voorkant, maar gelukkig had ik nog genoeg stof, om een derde stuk uit te knippen ;).

Daarna weer wat gepuzzel om de voering eraan vast te maken, maar ik ben geslaagd. Alleen staat de achterkant bij mijn rug omhoog, denkelijk te breed gemaakt van de achterkant. Maar denkelijk ga ik dat oplossen met een ketting aan de voorkant. We zullen zien...ik heb niet echt zin om de boel uit elkaar te halen en is ook moeilijk te zien op je rug hoeveel ervan af zou moeten ;).


Lieverds een heel fijn weekend gewenst!
Warme creatieve groetjes van Susan


Ps. Klik op het label 'Elf Fantasy Fair' om mijn bordeaux rode jurk te zien die ik komend weekend aan doe.
Het witte jasje in de eerste collage is een jasje dat ik al googlend tegenkwam, zoiets moest het ongeveer gaan worden.





donderdag 11 april 2013

Dream make share post van Tante Jannie

Ik kreeg gisteren post via het uitwisselingsproject Dream make share van Micki, het was post van Tante Jannie hihihi.
Tante Jannie en ik snailmailen met elkaar, dus is het wel heel grappig dat ze mijn adres kreeg via Micki.

Okay ik lig op dit moment enorm achter met post versturen. Mijn aandacht is nu even helemaal gericht op de Elf Fantasy Fair die al over een dikke week is. De weersvooruitzichten zijn niet geweldig dus dat vraagt ook nog wat extra aanpassingen. En tsja daardoor is post versturen echt effe op de achtergrond gekomen.

Ik heb ook nog drie PIF's te versturen maar weet niet zeker of ik dat ga redden voor de 25ste april. Ook heb ik nog een swap te maken voor NanaBee en snailmail naar Tante Jannie en MiM...en dms post en postcrossing kaarten van adressen die ik aangevraagd heb...uhm oefff wordt allemaal een beetje veel van het goede.

Maar okay nu weer terug naar de dream make share post die ik kreeg van die lieve tante Jannie.
Tante Jannie en ik delen een passie, namelijk Parijs en ik kreeg weer wat leuke dingetjes van haar toegestuurd :). En zoals jullie kunnen zien heeft ze ook een engeltje op papier toegevoegd en leuke labels en een prachtige kaart. Dankjewel lieverd!


Warme creatieve groetjes van Susan


Oh ja vandaag kreeg ik engeltjes post van Marloes kreatief, ze maakte speciaal voor mij een vervilt hartje met een engeltje erop. Zo lief van haar! Ik deelde het al net in mijn blogpost op mijn engelenblog. Zie link rechtsboven aan de pagina.





dinsdag 9 april 2013

Nog meer kanten kleedjes

Naar aanleiding van de kanten kleedjes die ik vorige week in de tweede hands kleding winkel kocht ging ik eens op zoek naar mijn zak met kanten kleedjes die ik vorig jaar op de kop getikt heb.
Gisterenavond ben ik ze eens even gaan sorteren en heb ik ze allemaal door mijn handen laten gaan én ben ik op zoek geweest naar nog meer foto's van jurken gemaakt van kanten kleedjes.

Het begint flink te jeuken om te kijken of ik genoeg heb om er een jurk van te maken.
Máár ik ben nu druk bezig met mijn rode jurk voor de Elf Fantasy Fair, die al over anderhalve week is.
Ik ben er nog niet over uit welke look ik er uiteindelijk van ga maken, of over the top lady like óf met zwart en meer stoer (is eigenlijk ook meer mijn stijl) maar mis dan nog wat accesoires. Ik neig naar het laatste omdat ik dan beter ook qua outfit bij mijn man zal passen die helemaal in het zwart leer gaat.

Maar terug naar de jurken van kanten kleedjes (lace doilies), dat is een project voor een volgende keer ;). Ik laat jullie wat jurken zien die ik op google afbeeldingen en pinterest ben tegengekomen.

Oh ja vandaag kocht ik het kanten kleedje dat over de armleuning hangt in de kringloop en van het weekend die grote die op de tafel helemaal vooraan alleen ligt. De stapels tellen nu ieder zo'n 20 kleedjes :D.

Warme creatieve groetjes van Susan


Ps. Blogpost met mijn jurk aan vind je onder het label Elf Fantasy Fair en in mijn blogpost van vorige week; http://365dagencreatief.blogspot.nl/2013/03/kringloop-geluk-kanten-kleedjes.html
Daar zie je ook nog een andere prachtige jurk gemaakt van kanten kleedjes.











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...